Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decizia Curții Constituționale privind politica bugetar-fiscală

© Sputnik / Mihai CarausCurtea Constituțională
Curtea Constituțională - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a unor legi, depusă de deputatul PPDA Dinu Plângău. Înalta Curte s-a pronunțat și asupra solicitării înaintate de un grup de parlamentari din Partidul Democrat.

CHIȘINĂU 30 dec - Sputnik. Curtea Constituțională a respins cererea deputatul PPDA Dinu Plângău, care a depus o sesizare la Curtea Constituțională privind politica bugetar-fiscală și vamală pentru anul 2021, adoptată la 16 decembrie de către majoritatea parlamentară. Deputatul consideră că procedura de vot a fost încălcată și a menționat că nu au avut loc consultări cu fracțiunile, iar multe revendicări ale autorităților publice locale nu a fost analizate. Plângău a spus că s-au admis abateri și trebuie revizuit proiectul. Totuși, magistrații Înalții Curți au respins cererea acestuia de suspendare a legilor.

Заседание Парламента 06/03/2020  - Sputnik Moldova
Politică
Propunerile PAS pentru politica bugetar-fiscală
De asemenea, judecătorii s-au pronunțat și în cazul solicitării depuse de către democrații Monica Babuc, Pavel Filip, Alexandru Jizdan, Ghenadie Buza și Igor Vremea, care au cerut suspendarea a două legi care reglementează activitățile din domeniul farmaceutic, la fel adoptate în data de 16 decembrie de către deputații PSRM și cei din platforma „Pentru Moldova”.

Potrivit deputaților democrați, această lege „lezează drepturile și libertățile cetățenilor, dar și prezintă un pericol deosebit pentru securitatea statului, pentru că piața farmaceutică trebuie să fie controlată atent de autorități, astfel încât oamenii să beneficieze de medicamente de calitate și accesibile”. 

Și în acest caz, judecătorii Curții Constituționale au considerat că autorii nu au justificat suficient de bine solicitările lor și au respins solicitarea de suspendare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0