Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Propunerile PAS pentru politica bugetar-fiscală

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 06/03/2020
Заседание Парламента 06/03/2020  - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate propun patru noi amendamente la politica bugetar-fiscală. Acestea urmează să fie examinate de Guvern.

CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. Partidul Acțiune și Solidaritate propune aplicarea cotei 0% la impozitul pe venit reinvestit pentru întreprinderile cu până la nouă angajați. Acesta este unul din amendamentele propuse de PAS la politica bugetar-fiscală și bugetul pentru anul 2021 și a fost prezentat de deputatul Radu Marian în cadrul unui briefing de presă. Potrivit lui, în cazul în care această măsură va fi acceptată, va susține direct pe cei mai vulnerabili agenții economici. Numărul acestora ar fi în jur de 50 de mii de companii, întreprinderi active. Costurile din bugetul de stat, în vederea susținerii acestei măsuri, sunt estimate la aproximativ 15-20 de milioane de lei.

Валюта - Sputnik Moldova
Politică
PPDA și PSRM propun amendamente la politica bugetar-fiscală

„O măsură care îi va stimula să mențină angajați la întreprinderi, să le achite salarii și să investească în producție și afacerea lor. În perioada de criză aproape jumătate din întreprinderile din țară au raportat înjumătățirea vânzărilor. Fiecare afacere salvată înseamnă bani mai mulți la buget, economie mai puternică”, a precizat Radu Marian. 

Un alt amendament pe care îl propun cei de la PAS, în vederea susținerii domeniului de afaceri, este eliminarea penalităților pentru întârzierea la plata impozitelor din perioada 2020 - 2021. De asemenea, deputații propun majorarea programului de garantare a creditelor până la două miliarde de lei. Cel de-al patrulea amendament propus la politica bugetar-fiscală și bugetul anului pentru 2021 ține de instituirea cotei TVA de 12% în cazul comerțului electronic. 

Precizăm că peste 30 de amendamente la politica bugetar-fiscală au fost propuse de deputații fracțiunii parlamentare a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. Acestea au fost înaintate la două zile după ce premierul Ion Chicu a venit cu propunerea către toate fracțiunile să facă amendamente, care ulterior să fie analizate și avizate de către Guvern. Ulterior, și deputații PSRM a anunțat că s-au întrunit și au discutat amendamentele la politica bugetar-fiscală a țării, care urmează să fie examinată în plen în a doua lectură. De asemenea, socialiștii au examinat propunerile de îmbunătățire a altor legi, care vor figura pe agenda plenară a Legislativului în următoarele săptămâni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0