Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Carabinierii și jandarmii vor potoli în comun tulburările de la frontieră

© Sputnik / Mihai CarausProtest agricultori 16 decembrie 2020
Protest agricultori 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Jandarmii români și carabinierii moldoveni învață să gestioneze în comun tulburările de ordine publică la frontieră, „în contextul mutării ariei de migrație ilegală către vestul Europei, prin zona de sud-est a României și Uniunii Europene”.

CHIȘINĂU, 30 dec – Sputnik. Jandarmii din Județul Galați (România) și  carabinierii din Republica Moldova învață să gestioneze în comun tulburările ordinii publice în zona de frontieră.

Inga Mifsud Wismayer - Sputnik Moldova
Avocat: Ce trebuie să știe părinții care trec frontiera cu copii minori

Ei au participat la un prim atelier de lucru ce a avut drept scop elaborarea unei procedurii de intervenție comună pentru gestionarea eficientă a tulburării ordinii publice și a unui aflux mare de migranți aflați la frontiera de est a Uniunii Europene, a informat miercuri, 30 decembrie, serviciul de presă al Inspectoratului General de Carabinieri.

Jandarmii și carabinierii au analizat situații similiare celor „cu care s-au confruntat forțele de jandarmerie din sudul Europei și sudul României, atunci când a fost înregistrat un aflux mare de migranți veniți din statele Orientului Mijlociu”, se arată în comunicat.

Atelierul de lucru s-a desfășurat în cadrul unui proiect finanțat de  Uniunea Europeană (UE)- ,,Creșterea capacităților profesionale a personalului implicat în operațiuni de asigurare și restabilire a ordinii publice și gestionarea mulțimii, în context transfrontalier”.

Proiectul, care a fost lansat pe 28 iulie 2020 și va dura 18 luni, „are ca scop conlucrarea în gestionarea eficientă a situațiilor în care se tulbură grav ordinea publică în punctele de trecere a frontierei de stat, în contextul mutării ariei de migrație ilegală către vestul Europei, prin zona de sud-est a României și Uniunii Europene”, potrivit sursei.

UE finanțează proiectul prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, un proiect la care Inspectoratul de Jandarmi Județean „Dunărea de Jos” Galați are calitatea de partener, iar Inspectoratul General de Carabinieri este lider de proiect.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0