Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a spus Igor Dodon despre scandalul anabolizantelor

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a respins categoric zvonul că fratele său ar fi implicat în scandalul anabolizantelor și a spus că el personal cunoștea că organele de drept organizează o misiune de reținere a lotului de contrabandă în Vama Palanca. 

CHIȘINĂU, 11 dec – Sputnik. Președintele Igor Dodon a respins categoric zvonul vehiculat în mediul online, inclusiv amplificat de un deputat de opoziție, potrivit căruia fratele său ar fi implicat în cazul de trafic cu anabolizante descoperit zilele trecute.

Флаг Россия - Sputnik Moldova
Politică
Moldova va avea un nou ambasador la Moscova: Iată cine va fi

Igor Dodon a sugerat că fratele său l-ar fi acționat în justiție pe respectivul deputat.

„Sunt aberații și învinuiri și calomnii. Știu că acest deputat a fost dat în judecată deja”, a declarat șeful statului în cadrul emisiunii sale tradiționale săptămânale din 11 decembrie.     

Reamintim că, pe 5 decembrie, în Vama Palanca, într-un microbuz cu plăcuță cu numere de înmatriculare aparținându-i misiunii diplomatice moldovenești la Moscova, au fost depistate mai multe cutii cu substanțe anabolizante.

În urma acestui scandal, ambasadorul Moldovei în Rusia, Andrei Neguța, a fost rechemat, iar în locul acestuia urmează să fie numit deputatul socialist Vladimir Golovatiuc. Premierul Ion Chicu declarase că „este clar că este responsabilitatea, cel puțin indirectă, a conducătorului misiunii diplomatice” și „de aceea trebuie să răspundă”.

Российско-молдавские отношения: реалии и перспективы - Sputnik Moldova
Politică
Ultima oră: Guvernul cere rechemarea lui Andrei Neguță din funcția de ambasador în Rusia

În emisiunea sa, Igor Dodon a ținut să sublinieze că lotul de anabolizante a fost descoperit de autoritățile moldovenești, nu în afara țării, și că el și alți demnitari cunoșteau că organele de drept organizează o asemenea operațiune.

„Acest camion, microbuz sau ce era, a fost oprit de vameșii moldoveni. Puteau să-i stopeze doar cu acceptul conducerii țării. A fost o operațiune de care am știut”, a spus Dodon.

Potrivit șefului statului, în acest caz de trafic „sunt implicați cei care asigurau transportul mărfurilor interzise” și toți cei vinovați vor răspunde în fața legii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0