Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iohannis în vizită la Chișinău: Când se va întâlni cu Maia Sandu

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele României efectuează marți o vizită oficială la Chișinău, la invitația noului președinte al Republicii Moldova. Liderul de la Cotroceni urmează să se întâlnească cu Maia Sandu la ora 11:30, la Președinție.

CHIȘINĂU 29 dec - Sputnik. Președintele României ar urma să aterizeze pe aeroportul din Chișinău în jurul orei 11:00. Responsabilii de la Președinție au declarat pentru Sputnik Moldova că Iohannis va fi întâlnit de către câțiva membri ai staff-ului Maiei Sandu, iar ulterior va fi adus la Președinție, unde va fi așteptat de noul șef al statului. Totodată, din cauza pandemiei, ceremonia de întâmpinare a oficialului va fi una mai modestă, pentru a se evita orice risc. 

Luni, Administrația Prezidențială a lui Iohannis a anunțat că președintele României va efectua marți, 29 decembrie, o vizită oficială la Chișinău, la invitația președintelui Republicii Moldova. Astfel, Iohannis este primul lider de stat primit de Maia Sandu, după învestirea sa în funcția de șef de stat.

Maia Sandu și Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Iohannis anunță un nou pachet de sprijin pentru Moldova
În cadrul vizitei urmează să fie abordate aspecte concrete referitoare la sprijinul României pentru cetățenii Republicii Moldova, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, și respectiv pentru susținerea dezvoltării economice și sociale a Republicii Moldova.

Totodată, cei doi președinți urmează să adopte o declarație comună prin care se urmărește consolidarea parteneriatului strategic bilateral, reafirmând relația specială dintre București și Chișinău la aniversarea, în 2020, a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum și angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european și de a implementa reformele democratice necesare în acest sens.

Conform agendei oficiale, vizita va începe la ora 11:30. Iohannis va fi primit la sediul Președinției de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Ulterior, ceremonia primirii oficiale va continua cu discuții tête-à-tête dintre cei doi președinți, la 11:45. Iar la 12:30 vor avea loc convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegații.

La ora 13:05 președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele României, Klaus Iohannis, vor face declarații comune de presă. Klaus Iohannis întreprinde vizita la Chișinău la invitația președintelui Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0