Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scenariu apocaliptic pentru Moldova: Ce se va întâmpla după plecarea lui Chicu

© Photo : Maxim TopalIon Chicu
Ion Chicu  - Sputnik Moldova
Abonare
Instituțiile guvernamentale vor funcționa la capacitate maximă, chiar dacă premierul Ion Chicu pleacă din funcție. Șeful Executivului a venit cu un mesaj către politicienii, care, potrivit lui, încearcă să sperie oamenii cu diverse scenarii apocaliptice. 

CHIȘINĂU 29 dec - Sputnik. Prim-ministrul în exercițiu, Ion Chicu, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj adresat politicienilor, care, potrivit lui, vor să inducă cetățenii în eroare și să-i sperie cu diverse scenarii privind cum vor sta lucrurile după plecarea sa din Guvern. Chicu a scris că aceste scenarii apocaliptice sunt prezentate inclusiv de foști colegi miniștri, care cunosc foarte bine cum se desfășoară activitatea Guvernului. 

„Activitatea cotidiană și administrarea lucrurilor pe domeniile de responsabilitate o asigură oamenii din ministere și instituții. Plecarea unui prim-ministru sau a unui ministru nu înseamnă blocarea activității ministerului/instituției. (...) Ministerele rămân totalmente funcționale și cu oameni foarte responsabili”, se arată în postarea lui Ion Chicu.

Здание парламента  - Sputnik Moldova
Politică
Cine ar putea asigura interimatul funcției de premier după plecare lui Chicu
În aceiași postare, Chicu a mai scris că toate instituțiile guvernamentale vor funcționa la capacitate maximă în condițiile unui guvern în exercițiu. El a mai menționat că chiar dacă alegerile parlamentare anticipate vor avea loc în luna mai, iar un nou guvern va fi instalat până în luna iulie 2021, atunci situația bugetar-fiscală va fi una stabilă, fără riscuri majore.

Ion Chicu a făcut apel către politicieni să lase funcționarii din ministere să-și facă treaba și să nu mai sperie cetățenii cu scenarii apocaliptice după plecarea acestuia de la conducerea Guvernului. 

Într-o altă postare de-a sa, Ion Chicu a anunțat că joi, 31 decembrie, în ultima sa zi de mandat, el va susține o conferință de presă în care va vorbi despre situația socio-economică din țară și va face un bilanț al activității Guvernului său. 

Amintim că Ion Chicu a devenit prim-ministru la data de 14 noiembrie 2019, cu votul a 62 de deputați. Miercuri, 23 decembrie, Parlamentul urma să dezbată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu în cadrul unei ședințe extraordinare. Moțiunea de cenzură a fost depusă de deputații PAS și cei din Platforma DA și susținută de PDM. Înainte de a se desfășura ședința Parlamentului, Chicu a anunțat demisia Guvernului său. Ulterior, el a precizat că va exercita funcția de premier doar până în data de 31 decembrie. Tot până în 31 decembrie 2020 interimatul funcției de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ministru al Finanțelor și Ministru al Economiei și Infrastructurii va fi asigurat de miniștrii actuali, respectiv Viorica Dumbrăveanu, Serghei Pușcuța și Anatol Usatîi. Ceilalți miniștri vor asigura interimatul în continuare, până la o decizie finală în acest sens. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0