Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Klaus Iohannis vine în vizită în Republica Moldova

© Inquam Photos / Octav GaneaMaia Sandu și Klaus Iohannis
Maia Sandu și Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele României va efectua mâine, 29 decembrie 2020, o vizită oficială la Chișinău, la invitația noului președinte al Republicii Moldova. Iohannis este primul lider de stat primit de Maia Sandu.

BUCUREȘTI, 28 dec – Sputnik. Administrația Prezidențială informează că președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, mâine, 29 decembrie 2020, o vizită oficială la Chișinău, la invitația președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Церемония инаугурации президента Майи Санду  - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu, consultări cu toate grupurile parlamentare
Aceasta va fi prima vizită la nivel înalt primită, la Chișinău, de Maia Sandu, după preluarea mandatului de președinte, în urma votului exprimat de către cetățenii Republicii Moldova în favoarea sa la alegerile prezidențiale din data de 15 noiembrie 2020, informează presidency.ro.

În cadrul vizitei vor fi abordate aspecte concrete referitoare la sprijinul României pentru cetățenii Republicii Moldova, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, și respectiv pentru susținerea dezvoltării economice și sociale a Republicii Moldova.

Administrația Prezidențială informează că, de asemenea, cei doi președinți urmează să adopte o declarație comună prin care se urmărește consolidarea parteneriatului strategic bilateral, reafirmând relația specială dintre București și Chișinău la aniversarea, în 2020, a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum și angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european și de a implementa reformele democratice necesare în acest sens.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0