Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PDM propune un plan anticriză: Iată ce conține

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură
Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Democrat din Moldova a discutat luni cu președintele Republicii Moldova despre situația din țară, dar și acțiunile din viitorul apropiat.

CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. Și Partidul Democrat solicită alegeri parlamentare anticipate. Precizarea a fost făcută de liderul Partidului Dempcrat, Pavel Filip. El spune că trebuie să fie elaborat un plan de acțiuni care ar gestiona situația din țară la moment. 

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
PAS după consultările cu Sandu: Ce spune despre anticipate

„Am avut o discuție deschisă cu doamna președinte despre situația politică din Republica Moldova, depsre posibilitatea decalnșării alegerilor parlamentare anticipate. Suntem pe aceași idee cu președintele, avem nevoie de alegeri anticipate”, a declarat Pavel Filip. 

Filip mai spune că deși PDM pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, acesta nu este un scop în sine. Prioritatea numărul unu rămâne a fi gestionarea situației de criză cu care se confruntă țara.

„Cine gestionează criza pandemică, cine gestionează criza economică, cine pregătește țara pentru alegeri parlamentare libere și corecte”, a precizat liderul PDM.  

În context, fracțiunea PDM a propus președintelui să fie elaborat un plan anticriză, pe termen scurt, cu un conținut din trei puncte - gestionarea crizei pandemice, gestionarea crizei economice și pregătirea pentru alegeri anticipate. Filip spune că în cadrul întrevederiii nu s-a discutat despre posibilitatea formării unui nou Guvern sau despre nume concrete care ar putea forma o nouă echipă, dar formațiunea este gata să-și aducă aportul. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0