Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PPDA la consultări cu Maia Sandu: Nedumerirea lui Slusari

© Sputnik / Mihai CarausПротест в Кишиневе 6 декабря
Протест в Кишиневе 6 декабря - Sputnik Moldova
Abonare
După ce vineri, președintele Republicii Moldova a informat că inițiază consultări cu fracțiunile parlamentare, PPDA își anunță disponibilitatea de a participa.

CHIȘINĂU, 26 dec - Sputnik. Deputatul Alexandr Slusari anunță că fracțiunea parlamentară a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) este gata să participe la luni la consultări cu Maia Sandu. Anunțul vine la o zi după ce președintele Maia Sandu a informat că de luni invită toate fracțiunile la consultări privind acțiunile de mai departe.

În comunicatul PPDA, liderul fracțiunii Alexandru Slusari, chiar dacă aduce critici dure Guvernului Chicu, se arată nițel nedumerit de faptul că unii colegi, dar și unii analiști care se arată revoltați de plecarea lui Chicu, amintindu-le că anume asta au cerut în timpul protestelor.

”Sunt surprins de reacția unor colegi-deputați, jurnaliști și analiști politici. ... După ce timp de jumătate de an am întreprins niște eforturi enorme de a demite acest guvern-catastrofă, nu prea înțeleg încercările de a-l impune pe Chicu și compania să rămână în funcții”, scrie Slusari.

Totodată, Slusari anunță că vor ”discuta minuțios” situația creată în cadrul consultărilor cu președintele țării.

Церемония инаугурации президента Майи Санду  - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu cheamă la consultări fracțiunile parlamentare

Anterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că de luni, 28 decembrie fracțiunile sunt așteptate pentru consultări cu președintele privind acțiunile care urmează a fi întreprinse mai departe.

Potrivit articolului 98 din Capitolul VI al Constituției Republicii Moldova, președintele țării trebuie să inițieze consultări cu fracțiunile parlamentare, după care să desemneze un candidat pentru funcția de prim-ministru. Candidatul va cere, în termen de 15 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate și a întregii liste a Guvernului. Urmează ședința Legislativului în cadrul căreia deputații vor dezbate programul de activitate și lista Guvernului, după care acordă încrederea cu votul majorității deputaților aleși. În baza votului de încredere acordat de Parlament, președintele Republicii Moldova numește Guvernul.

Termenul limită pentru investirea noului Cabinet de miniștri este de trei luni. Dacă în această perioadă nu este votat Guvernul, Parlamentul este dizolvat și se anunță alegeri parlamentare anticipate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0