Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Foto: Emoționant! BNM a lansat o monedă dedicată medicilor

© Photo : Banca Națională a MoldoveiBNM pune în circulație noi monede jubiliare și comemorative
BNM pune în circulație noi monede jubiliare și comemorative - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Națională a Moldovei le-a mulțumit tuturor lucrătorilor medicali pentru sacrificiul și dăruirea lor în combaterea COVID-19 și le-a dedicat o monedă.

CHIȘINĂU, 28 dec – Sputnik. Banca Națională a Moldovei (BNM) a lansat în circulație, luni, 28 decembrie, o monedă comemorativă dedicată medicilor și tuturor lucrătorilor medicali.

Valoarea nominală a monedei „Medicul meu - eroul meu”, din argint, este de 50 de lei și a fost pusă în circulație ca mijloc de plată și în scop numismatic.

BNM va transmite câteva monede instituțiilor medicale care au fost în prima linie a luptei contra virusului: Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Centrul COVID-19 Chișinău.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiMoneda comemorativă „Medicul meu - eroul meu
Foto: Emoționant! BNM a lansat o monedă dedicată medicilor - Sputnik Moldova
Moneda comemorativă „Medicul meu - eroul meu

Guvernatorul BNM, Octavian Armașu, care a făcut anunțul la un briefing, le-a mulțumit angajaților din medicină pentru efortul extraordinar și sacrificiul pe care l-au manifestat în lupta cu COVID-19 pe parcursul anului 2020.

„Dragi medici, dragi asistenți medicali și alți lucrători medicali! Banca Națională se închină în fața Dumneavoastră. Eu personal mă închin în fața Dumneavoastră. Sunteți adevărați eroi”, a spus Octavian Armașu.

Potrivit BNM, conceptul de design al monedei „Medicul meu - eroul meu” a fost selectat din lucrările propuse de către cetățeni.

Дни открытых дверей в Национальном банке Молдовы  - Sputnik Moldova
Societate
Sugestie de cadou: Lei din aur și argint - cât costă asemenea monede emise de BNM

Moneda este confecționată din argint și este bătută într-un tiraj de 1500 de unități. 

Monedele comemorative și jubiliare emise de Banca Națională se comercializează prin intermediul băncilor licențiate din Republica Moldova.

Banca Națională a Moldovei (BNM) a pus în circulație pe 27 noiembrie, opt monede jubiliare și comemorative ca mijloc de plată și în scop numismatic. Noile monede, din argint sau argintate, sunt dedicate unor personalități, dar și Mănăstirii Vărzărești, Vinurilor Moldovei și poveștilor populare. Evenimentul a avut loc în preajma aniversării leului moldovenesc – moneda națională a împlinit 27 de ani de la lansare pe data de 29 noiembrie 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0