Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Detalii de la întâlnirea lui Dodon și Greceanîi cu președintele Dumei de Stat

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon și Zinaida Greceanîi
Igor Dodon și Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului și fostul președinte al Republicii Moldova s-au întâlnit la Moscova cu președintele Dumei de Stat. Iată care a fost agenda discuțiilor.

CHIȘINĂU, 25 dec – Sputnik. Cooperarea moldo-rusă, inclusiv în domeniul parlamentar a fost unul din subiectele discutate la Moscova de către președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu președintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, Veaceslav Volodin. Cei doi oficiali au reconfirmat importanța păstrării și consolidării bunelor relații de prietenie și colaborare strategică dintre Republica Moldova și Rusia.

Заседание Парламента 06/03/2020 - Sputnik Moldova
Politică
Zinaida Greceanîi se află la Moscova la invitația lui Veaceslav Volodin - detalii

În cadrul întrevederii, Zinaida Greceanîi a amintit și despre modificările legislative operate de deputații moldoveni care se referă la reluarea retransmiterii canalelor de informații rusești pe teritoriul Republicii Moldova. De asemenea, s-a vorbit despre adoptarea Legii privind statutul limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică în Moldova.

De cealaltă parte, președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a menționat că acest fapt este important pentru interacțiunea economică, culturală și socială dintre cele două state. Oficialul a subliniat că această decizie este în primul rând în interesul cetățenilor Moldovei.

În cadrul întrevederii s-a vorbit și despre finalizarea negocierilor asupra proiectului Acordului între Republica Moldova și Federația Rusă privind securitatea socială, urmând să fie semnat Aranjamentul Administrativ privind aplicarea acestuia între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și Ministerul Muncii și Protecției Sociale al Federației Ruse. La întrevedere a participat ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0