Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cu ce gânduri încheie profesorii anul 2020

© Sputnik / Miroslav RotariLucia Caciuc Roșioru
Lucia Caciuc Roșioru - Sputnik Moldova
Abonare
Anul 2020 a fost plin de provocări pentru sistemul educațional. Elevii și profesorii au fost nevoiți să se adapteze condițiilor dictate de pandemie. Despre dificultățile acestui proces a vorbit în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" profesoara Lucia Caciuc-Roșioru.
Cu ce gânduri încheie profesorii anul 2020

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, profesoara Lucia Caciuc-Roșioru a menționat că anul 2020 a fost dificil și plin de provocări pentru profesori și elevi, întrucât multe lecții s-au desfășurat în regim online.

Lipsa de comunicare față în față a făcut mai dificil procesul de studiere, însă profesorii au făcut eforturi pentru a ajuta elevii să obțină rezultate pe măsura așteptărilor.

"Suntem repsonsabili în formarea noilor generații și trebuie să fim conștienți asupra cerințelor pe care le înaintează viața la această etapă. Fiecare dintre noi a încercat să-și corecteze parcursul, să-și revadă valorile, mecanismele prin care lucrează cu copiii", a remarcat profesoara.

Lucia Caciuc-Roșioru a subliniat că studierea în regim online a influențat negativ calitatea educației, iar efectele vor fi resimțite încă o bună perioadă de timp.

Cristina Enicov - Sputnik Moldova
Profesor, despre interesul tinerilor generații pentru franceză

"Nu am simțit o evoluție așa cum se cuvine. Trei zile acasă și două la școală nu-i responsabilizează pe elevi. A fost greu să ținem sub control lucrurile, să-i dirijezi și să-i formezi. Nu știu în ce măsură mesajele pe care le transmitem copiilor prin sistemul online ajung așa cum ne dorim și dacă este acel feedback", a conchis interlocutoarea.

Precizăm că elevii claselor primare, gimnaziale și liceale ​​au intrat joi, 24 decembrie, în vacanța de iarnă, iar în ultima săptămână a primului semestru au studiat la distanță, din cauza situației epidemice alarmante – incidența COVID-19 a fost una înaltă. Elevii vor reveni la studii pe 11 ianuarie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0