Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Consilierii președintelui Maia Sandu - iată cine sunt

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Maia Sandu și-a desemnat consilierii. Patru dintre ei au făcut parte și din echipa guvernamentală pe care a condus-o în 2019.  

CHIȘINĂU, 28 dec – Sputnik. Pe site-ul Președinției a fost publicată organigrama Aparatului Președintelui, iar printre deținătorii funcțiilor se află și patru foști miniștri în Guvernul pe care l-a condus, în 2019, președintele Maia Sandu.

Церемония инаугурации президента Майи Санду  - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu, consultări cu toate grupurile parlamentare

Cei patru consilieri prezidențiali care anterior au făcut parte din echipa guvernamentală condusă de Maia Sandu sunt Veaceslav Negruța, Olesea Stamate, Ala Nemerenco și Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Aparatul Președintelui, din care fac parte șapte consilieri, va fi condus de Andrei Spînu, care ocupă funcția de secretar general al Președinției. Precizăm că Andrei Spînu a fost Secretarul general al Guvernului condus de Sandu.  

Consilier prezidențial în domeniul justiției este Olesea Stamate, consilier în domeniul economic – Veaceslav Negruța, consilier în domeniul sănătății – Ala Nemerenco, consilier în domeniul educației - Liliana Nicolaescu-Onofrei, consilier în domeniul culturii - Angela Erizanu, consilier în domeniul energetic -  Sergiu Tofilat, consilier pentru relațiile cu diaspora - Elena Druță.

Direcția relații externe și comunicare va fi condusă de Natalia Ipati, Secția de protocol și comunicare - de Viorica Sturza.

Maia Sandu a fost învestită în funcția de președinte al Repoublicii Moldova pe 24 decembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0