Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Cadavrul unui marinar de pe vasul Onega, găsit în Marea Barents

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaЛедовое покрытие в акватории Баренцева моря
Ледовое покрытие в акватории Баренцева моря - Sputnik Moldova
Abonare
Salvatorii au reușit să găsească corpul unuia dintre cei 17 marinari care, cel mai probabil, și-au pierdut viața în urma scufundării traulerului rusesc Onega în Marea Barents.

CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. Căpitănia Portului Murmansk a anunțat că marinarul al cărui cadavru a fost găsit se afla la suprafața apei, el ținându-se cu o mână de un colac de salvare, transmite RIA Novosti.  

Работа на высоте - Sputnik Moldova
Societate
Bilete neautorizate spre Londra: Ce riscă operatorul

Serviciul Situațiilor Excepționale din Federația Rusă a anunțat că luni, 28 decembrie, vasul Onega, cu 19 pescari la bort, s-a scufundat în Marea Barents. Doi dintre ei au fost salvați.

Conform informațiilor preliminare, nava s-a scufundat din cauza cantității mari de gheață care s-a depus pe ea.

Navade pescui Onega a fost construită în Norvegia, în anul 1979. Ea avea un tonaj brut de 368 de tone, era înmatriculată în portul Murmansk și plutea sub pavilion rusesc.

Potrivit informațiilor Marine Traffic, traulerul rusesc a ieșit din portul norvegian Kirkenes în data de 14 decembrie, iar ultima dată a intrat în portul Murmansk în data de 11decembrie.

Potrivit salvatorilor ruși, acum la câteva ore după producerea catastrofei, în raionul în care aceasta a avut loc înălțimea valurilor este de 4 metri, iar temperatura aerului este de -20de grade.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Republica Moldova, Daniel Vodă, a declarat pentru Sputnik Moldova că deocamdată nu se cunoaște dacă la bordul navei se aflau moldoveni plecați la muncă, dar aceste informații se verifică și ulterior ministerul va reveni cu detalii la acest subiect. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0