Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bilete neautorizate spre Londra: Ce riscă operatorul

© Sputnik / Mihai CarausРабота на высоте
Работа на высоте - Sputnik Moldova
Abonare
Un operator aerian riscă să rămână fără autorizație de zbor spre Londra, după ce a vândut bilete neautorizate spre această destinație.

CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. Mai mulți moldoveni au căzut în capcana unui operator aerian care a vândut bilete neautorizate spre Londra, pentru cursa din 27 decembrie. Asta chiar dacă Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a emis o decizie prin care interzice zborurile spre capitala Marii Britanii, începând cu 23 decembrie.

Работа на высоте - Sputnik Moldova
Societate
Zborurile din și spre Marea Britanie se suspendă

La fel, Wizz Air, operatorul care a vândut biletele neautorizate, a încălcat Directiva Operațională emisă de Autoritatea Aeronautică Civilă, care prevede instituirea restricțiilor de trafic aerian cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, începând cu 23 decembrie 2020, ora 00:00 (UTC +2), pentru o perioadă nedeterminată. Autoritatea s-a autosesizat pe acest caz și declară că operatorul aerian riscă retragerea autorizației de zbor pentru această destinație și o sancțiune conform codului contravențional.

Protecția consumatorului prevede că pasagerii au dreptul să beneficieze de o compensație în valoare de 250 euro, din cauza anulării zborului, dar și să li se restituie suma integrală a biletelor timp de 7 zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0