Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bolea, despre Sandu: E timpul ca vorbele să coincidă cu acțiunile

© Sputnik / OsmatescoVasile Bolea
Vasile Bolea - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, deputatul PSRM, Vasile Bolea a venit cu câteva precizări cu privire la consultările desfășurate pe 28 decembrie curent cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.
Bolea, despre Sandu: E timpul ca vorbele să coincidă cu acțiunile

În cadrul emisiunii "Contrapunct", deputatul Vasile Bolea a remarcat faptul că după ce fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor și-a exprimat poziția în cadrul consultărilor cu Maia Sandu, toate deciziile îi aparțin președintei.

PSRM - Sputnik Moldova
Politică
PSRM după consultări: Deciziile aparțin Maiei Sandu
"A venit timpul ca vorbele să coincidă cu acțiunile. Președintele este persoana care trebuie să joace un rol activ în toate procesele politice din Moldova, să vină cu inițiative, dar la moment nu vedem acest lucru și nici o echipă. Toate deciziile aparțin acum președintei. Ea este principalul moderator al acestui proces", a subliniat deputatul.

Astfel, Vasile Bolea a precizat că președintele este obligat conform Constituției să numească un prim-ministru interimar și să propună un candidat pentru funcția de premier – acțiuni pe care trebuie să le îndeplinească în timpul apropiat.

De asemenea, deputatul a reiterat faptul că socialiștii pledează în continuare pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate. 

Precizăm că luni președintele Maia Sandu a invitat la consultări în sediul Președinției Republicii Moldova toate fracțiunile parlamentare. După încheierea acestora, Maia Sandu va susține o conferință de presă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0