Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au fost sau nu moldoveni pe nava naufragiată de pe Marea Barents

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaMarea Barents
Marea Barents - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul de Externe din Republica Moldova anunță că pe vasul „Onega”, care s-a scufundat luni, 28 decembrie, nu se afla niciun moldovean. 

CHIȘINĂU 28 dec - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Republica Moldova, Daniel Vodă, a declarat pentru Sputnik Moldova că în urma verificărilor pe vasul scufundat în Marea Barents nu s-a depistat niciun cetățean moldovean. 

„În legătură cu naufragierea în Marea Barents a navei maritime „ONEGA” din 28 decembrie 2020, ţinem să vă aducem la cunoştinţă că urmare a discuţiilor cu persoanele responsabile din cadrul Ministerului pentru Situaţii Excepţionale din Federaţia Rusă, s-a constatat lipsa de cetăţeni ai Republicii Moldova printre membrii echipajului”, a menționat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.

Ледовое покрытие в акватории Баренцева моря - Sputnik Moldova
Rusia
Cadavrul unui marinar de pe vasul Onega, găsit în Marea Barents
Amintim că autoritățile ruse au anunțat luni, 28 decembrie, că vasul „Onega”, cu 19 pescari la bord, s-a scufundat în Marea Barents. Doi dintre ei au fost salvați, iar corpul neînsuflețit al unuia dintre ei a fost găsit la suprafața apei, el ținându-se cu o mână de un colac de salvare. 

Serviciul Situațiilor Excepționale din Federația Rusă a precizat că nava s-a scufundat din cauza cantității mari de gheață care s-a depus pe ea.

Nava de pescui „Onega” a fost construită în Norvegia în anul 1979. Ea avea un tonaj brut de 368 de tone, era înmatriculată în portul Murmansk și plutea sub pavilion rusesc.

Potrivit informațiilor Marine Traffic, traulerul rusesc a ieșit din portul norvegian Kirkenes în data de 14 decembrie, iar ultima dată a intrat în portul Murmansk în data de 11 decembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0