Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Oamenii de știință explică de ce noua tulpină de coronavirus este atât de infecțioasă

© REUTERS / NEXU Science CommunicationКоронавирус под микроскопом
Коронавирус под микроскопом - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii de știință britanici explică de ce noua tulpină a coronavirusului îi poate afecta în egală măsură pe copii și pe adulți. Cu toate acestea, chiar dacă este mai contagios cu 70%, totuși medicii consideră că nu este mai periculos decât cel

CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. Oamenii de știință britanici au descoperit că noua tulpină de coronavirus este mai infecțioasă pentru copii din cauza particularităților pătrunderii în corp, informează RIA Novosti, citând Daily Mail.

Profesorul Wendy Barclay de la Imperial College din Londra a explicat că versiunea anterioară a virusului se lega mai greu de receptorul ACE2 și să pătrundă în celule. Astfel, adulții cu o cantitate mai mare de ACE2 în nas și gât au devenit o țintă mai ușoară pentru virus, iar copiii au fost infectați mai rar.

”Este mai ușor pentru noua tulpină a virusului să facă acest lucru și, prin urmare, copiii pot fi la fel de sensibili la acest virus ca și adulții”, a spus Barclay.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: Cum va depista Moldova noua tulpină de coronavirus
Ea a explicat că acest factor ar putea fi principalul motiv pentru răspândirea mai rapidă a noii tulpini de coronavirus.

Așa cum au afirmat anterior medicii britanici, noua tulpină este cu 70% mai infecțioasă și se răspândește mai repede. Cu toate acestea, oamenii de știință nu au putut aduce dovezi că aceasta este mai letală sau că ar provoca o evoluție mai severă a bolii. Acest tip de coronavirus a fost deja găsit în opt țări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0