Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dincolo de pandemie: 2020 a oferit noi oportunități pentru elevi

© Sputnik / Mihai CarausOlga Mardari
Olga Mardari - Sputnik Moldova
Abonare
Deși 2020 a fost un an dificil în toate domeniile, pentru unii oameni din domeniul culturii a fost un unul reușit și productiv,  în care au avut parte de noi oportunități și perspective.
Dincolo de pandemie: 2020 a oferit noi oportunități pentru elevi

Este și cazul doamnei Olga Mardari, profesoară de artă plastică din cadrul Școlii Raionale de Arte Plastice "Nicolae Moisei". În ciuda pandemiei și provocărilor create de aceasta, instituția pe care o reprezintă a reușit să se adapteze noilor cerințe și să obțină rezultate frumoase.

"Anul acesta elevii au participat la o mulțime de concursuri naționale și internaționale. A fost un an frumos în care am făcut față lecțiilor online și altor provocări. Ne bucurăm că totuși am reușit să revenim în sălile de clasă", a remarcat pentru Sputnik Olga Mardari.

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Societate
Câți elevi, studenți și profesori sunt bolnavi de COVID
Amintim că în acest an elevii instituției, ghidați de profesorii lor au participat în cadrul proiectului "Ciuluc - râul care ne unește". Astfel, mai multe stații de așteptare a transportului public din raionul Telenești au devenit de nerecunoscut în sensul frumos al cuvântului. Acestea au fost pictate de către tineri, devenind adevărate opera de artă.

Acesta nu este unicul proiect realizat de Școala Raională de Arte Plastice "N. Moisei" din Telenești. În vara acestui an elevii instituției au organziat o expoziție inedită în satul Ciulucani: "Dor țesut în păretare!". Peste o sută de modele de covoare cu o cromatică deosebită au fost expuse la poarta fiecărei gospodine, fiind admirate de către toți sătenii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0