Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Uimitor: Câte cazuri de infectare cu COVID avem astăzi

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a actualizat datele în contextul pandemiei de coronavirus.

CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. Doar 359 de cazuri noi de infectare au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Republica Moldova. Datele actualizate au fost prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Bilanțul moldovenilor infectați de la începutul pandemiei a ajuns la 141 355 de persoane. Numărul mic de cazuri noi raportate astăzi se datorează și numărului mic 1 127 de teste efectuate.

Doses de vaccin  - Sputnik Moldova
Vaccinul anti COVID: Când ar putea ajunge în Moldova – declarație

Un singur caz este de import, din Ucraina. Numărul lucrătorilor medicali infectați cu COVID astăzi este de 14. Este vorba de patru medici, nouă asistenți medicali și o persoană care reprezintă personalul auxiliar. Și astăzi a fost înregistrat un număr mai mic de decese. Opt oameni au murit, comparativ cu zilele trecute când numărul deceselor într-o singură zi depășea și 25 de cazuri. Cea mai tânără victimă are doar 40 de ani și cea mai în vârstă - 83 de ani. MSMPS informează și despre un număr mare de externări. 753 persoane au fost vindecate. În total, 127 404 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Amintim, în întreaga Europă, angajaţi din sectorul sanitar şi membri ai grupurilor de mare risc precum rezidenţii căminelor de bătrâni primesc astăzi prima doză de vaccin împotriva coronavirusului. Prima peroană din România, care a fost vaccinată împotriva COVID-19 este o asistentă medicală de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, scrie presa de peste Prut.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0