Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zborurile din și spre Marea Britanie se suspendă

© Sputnik / Mihai CarausРабота на высоте
Работа на высоте - Sputnik Moldova
Abonare
Începând cu 23 decembrie, imediat după miezul nopții, Republica Moldova va sista cursele aeriene cât și charterele spre și din Marea Britanie.

CHIȘINĂU, 21 dec - Sputnik. Republica Moldova suspendă toate zborurile de pasageri din și spre Marea Britanie. Decizia a fost luată de Comisia Națională de Sănătate Publică și intră în vigoare începând cu 23 decembrie 2020, ora 00:00.

CNESP a luat astăzi această decizie după ce informația privind identificarea pe teritoriul Marii Britanii a noii tulpini a coronavirusului SARS CoV 2 a fost confirmată de autoritățile de sănătate publică din Marea Britanie și de Organizația Mondială a Sănătății. Astfel, începând cu 23 decembrie, imediat după miezul nopții, Republica Moldova va sista cursele aeriene cât și charterele regulate de pasageri spre și din Marea Britanie.

Работа на высоте - Sputnik Moldova
Societate
Suspendă sau nu Moldova zborurile spre/dinspre Regatul Unit

De asemenea, din data de 23 decembrie, de la miezul nopții, va fi interzisă sosirea pe Aeroportul Internațional Chișinău a pasagerilor care au efectuat escala în Marea Britanie. 

„Se solicită Inspectoratului General al Poliției de Frontieră să intensifice, la punctele de trecere a frontierei de stat, măsurile de sănătate publică prentru prevenirea și controlul infecției COVID-19. De asemenea, se solicită autorităților din domeniul ordinii publice să intensifice supravegherea respectării de către persoanele fizice şi juridice a măsurilor de prevenire şi control al infecției COVID-19, în special a regimului de autoizolare a persoanelor”, este precizat în decizia CNESP.

Remarcăm că tot mai multe state interzic zborurile din Marea Britanie după ce a fost descoperită o nouă tulpină a coronavirusului. Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a decis ieri suspendarea zborurilor din și către Marea Britanie. Mai mult, se va aplica carantina pentru toate persoanele care sosesc în România din această țară.

Și Olanda interzice toate zborurile aeriene de pasageri din Regatul Unit. La fel ar putea proceda și Germania, scrie presa din această țară. Preşedinţia germană a Consiliului Uniunii Europene a convocat pentru astăzi dimineață o reuniune de urgență a statelor membre, în baza mecanismului integrat al UE pentru un răspuns politic la crize. Numărul statelor europene care impun restricții de călătorie și închid granițele aeriene este în creștere, Franța fiind ultima care a luat această decizie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0