Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Multe cupluri din Moldova se confruntă cu aceste probleme - detalii

© Sputnik / Mihai CarausAdrian Sadovnic
Adrian Sadovnic - Sputnik Moldova
Abonare
Ce este sănătatea sexuală și cum ne influențează sănătatea generală și calitatea vieții în cuplu? Detalii am aflat de la Adrian Sadovnic, medic urolog-adrolog și specialist în medicina sexuală.
Multe cupluri din Moldova se confruntă cu aceste probleme - detalii

Rata insatisfacției sexuale în cuplurile de moldoveni este înaltă. Faptul este confirmat de medici, care tratează consecințele acestui fenomen. Soții evita să discute despre necesitățile sexuale pe care le au, deoarece consideră că este un subiect rușinos sau mai puțin important.

În același timp, nici nu bănuiesc că lipsa satisfacției sexuale le afectează sănătatea mintală și fizică. Potrivit medicului urolog-adrolog Adrian Sadovnic, multe cupluri amână soluționarea problemei, iar dispariția stării de bine la nivel psiho-emoțional este primul lucru pe care-l simt.

"Acești oameni sunt mai puțin interesați de sfera sexuală, nu pot defini că le-a scăzut calitatea vieții, faptul cum trăiesc și neagă că ar avea o problemă de ordin sexual. Ei consideră această temă tabu, gândindu-se "este ca la toți, ce să-i faci așa e viața de familie", a remarcat medicul.

Potrivit specialistului, cuplurile predispuse la disfuncții sexuale sunt cele ce nu urmăresc cât de regulat au relații intime, nu comunică unul cu celălalt pe această temă sau atunci când unul dintre parteneri are un temperamet mai puternic, iar acest decalaj predispune la apariția problemelor.

Medicul urolog-adrolog susține că în aceste situații trebuie să existe un compromis,  atât din partea femeii, cât și a bărbatului. Comunicarea la fel este o componentă importantă pentru a dezvolta o viață intimă armonioasă.

Ce alte sfaturi oferă specialistul aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0