Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu s-a întâlnit cu șeful SIS - detalii

© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaMaia Sandu a avut o discuție cu directorul SIS
Maia Sandu a avut o discuție cu directorul SIS  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandr Esaulenco.

CHIȘINĂU, 26 dec - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Alexandr Esaulenco, informează serviciul de presă al Președinției. Cei doi oficiali au discutat în special despre riscurile la adresa securității statului Republica Moldova. 

”Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reiterat poziția sa în calitate de președinte în legătură cu lupta împotriva corupției și consolidarea instituțiilor statului pentru a asigura securitatea națională”, este precizat în comunicatul instituției prezidențiale.

Pavel Midrigan - Sputnik Moldova
Cine trebuie să controleze SIS: Parlamentul sau Președinția?
De precizat, Legea prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a fost trecut din subordinea președintelui în cea a Parlamentului a fost promulgată de președintele în exercițiu, Igor Dodon, decretul fiind publicat ulterior, în Monitorul Oficial.

Tot în acea zi, pe opt decembrie, Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a funcționării Legii nr. 218 privind transferul SIS la controlul Parlamentului, depusă de deputații Dinu Plângău și Maria Ciobanu. Reamintim că anterior instanța a luat deja o decizie pozitivă cu privire la o petiție similară a deputatului Sergiu Litvinenko.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0