Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu și-a anunțat primul obiectiv: Pasul pe care vrea să-l facă

© Photo : Președenția Republicii MoldovaPreședintele Maia Sandu și guvernatorul BNM Octavian Armașu
Președintele Maia Sandu și guvernatorul BNM Octavian Armașu - Sputnik Moldova
Abonare
După ce s-a întâlnit cu directorul Serviciului de Informații și Securitate, Maia Sandu a avut o întrevedere și cu guvernatorul Băncii Naționale. În cadrul discuției, Sandu a anunțat primul său obiectiv - reluarea relației cu FMI.

CHIȘINĂU, 26 dec - Sputnik. Maia Sandu consideră că este nevoie ca Republica Moldova să reia relația cu Fondul Monetar Internațional. Acesta a fost unul din subiectele de pe agenda discuției cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, care a avut loc sâmbătă la Președinție.

De asemenea, au discutat situația macroeconomică în contextul crizei prin care trece Republica Moldova, dar și cea din sistemului bancar. 

”Președintele Maia Sandu a menționat importanța consolidării independenței și capacității BNM pentru a împiedica pe viitor fraude financiar-bancare, precum furtul miliardului sau laundromatul. Președintele Maia Sandu a accentuat angajamentul instituției prezidențiale de a sprijini inițiativele BNM care vin să asigure stabilitatea financiară a țării”, informează serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Maia Sandu a avut o discuție cu directorul SIS  - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu s-a întâlnit cu șeful SIS - detalii
Expertul economic Roman Chircă a declarat pentru Sputnik Moldova că ”Moldova mai păstrează șanse să semneze un nou program cu FMI. El spune că în pofida unei instabilități politice, finanțatorii externi vor separa retorica politică de aspectele legate de sustenabilitatea finanțelor publice.

Recent, reprezentantul FMI în Moldova, a declarat că  abrogarea  „legii miliardului” este un pas înapoi în reforma sectorului bancar și că poate „anula toate eforturile care s-au făcut pentru însănătoșirea sistemului financiar al Republicii Moldova”.

Amintim, tot sâmbătă, președintele Republicii Moldova a avut prima sa întrevedere oficială. Șeful statului s-a întâlnit cu directorul Serviciul de Informații și Securitate, Alexandr Esaulenco, cu care au au discutat în special riscurile la adresa securității statului Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0