Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parteneriat strategic: Un nou acord semnat de Moldova cu Regatul Unit

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс / Accesați arhiva multimediaВеликобритания вышла из ЕС
Великобритания вышла из ЕС - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova va continua relațiile economice și comerciale cu Regatul Unit și după Brexit. MAEIE a semnat un Acord în acest sens.

CHIȘINĂU, 25 dec – Sputnik. Acordul de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare dintre Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a fost semnat ieri de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi și ambasadorul britanic, Steven Fisher.

Documentul urmează să reglementeze relațiile moldo-britanice post-Brexit. Acordul bilateral are drept scop nu doar asigurarea continuității relațiilor dintre Republica Moldova şi Regatul Unit, ci și avansarea acestora la un nivel de parteneriat strategic, consolidarea cooperării economice şi comerciale între părți pentru a atinge liberalizarea comerțului, cât şi contribuirea la crearea condițiilor de cooperare în cele mai diverse domenii de interes reciproc.

Поездка президента РФ В. Путина в Берлин для участия в Международной конференции по Ливии - Sputnik Moldova
Brexit aduce noi oportunități pentru UK pe piaţa rusească

De asemenea, documentul aduce noutăți bune și pentru agenții economici și consumatorii finali. Odată cu semnarea și până la ratificarea acordului de ambele țări, acesta va fi aplicat provizoriu, ceea ce va asigura accesul liber al companiilor exportatoare pe piaţa bunurilor şi serviciilor în condiţii favorabile, astfel, relațiile comerciale între țările noastre nu se vor întrerupe după încetarea aplicării Acordului de Asociere semnat între Republica Moldova și Uniunea Europeană asupra Regatului Unit.

De precizat, Acordul de Parteneriat Strategic, Comerţ și Cooperare este un document comprehensiv care depăşeşte formatul standard al unui acord de parteneriat politic. Documentul mai subliniază sprijinul Regatului Unit pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, precum și angajamentul ambelor țări de a promova democrația și drepturile omului în baza valorilor comune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0