Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Numărul cazurilor de infectare scade simțitor

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a actualizat datele privind starea epidemică în contextul pandemiei COVID-19.

CHIȘINĂU, 25 dec - Sputnik. Alte 815 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Datele au fost prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 140 250. Din numărul total de cazuri confirmate în această zi, cinci sunt de import. Două din Marea Britanie, două din România și unul din Ucraina. Un număr mare de cazuri de infectare cu noul coronavirus s-a înregistrat și astăzi în rândul lucrătorilor medicali. Din cei 40 de angajați ai sistemului, opt sunt medici, 20 de asistenți medicali, iar alte 12 persoane reprezintă personalul auxiliar. MSMPS informează și despre alte 23 de decese provocate de COVID-19.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: Cum va depista Moldova noua tulpină de coronavirus

Cea mai tânără victimă are doar 34 de ani și ca și celelalte suferea și de alte comorbidități. Printre cei 23 de decedați este și Dmitri SAIN, doctor habilitat în științe medicale, profesor cercetător, care activa în cadrul Institutului de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc”. Până la ziua de azi 65 de lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Îmbucurător este numărul mare de persoane tratate. În ultimele 24 de ore alte 1 288 de persoane au fost vindecate. În total, 125 212 persoane au fost tratate de COVID-19 de la începutul pandemiei. Amintim, în Republica Moldova este declarată stare de urgență în sănătate publică, valabilă până la 15 ianuarie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0