Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zile grele pentru moldovenii din Israel: Lockdown general

© AP Photo / Sebastian ScheinerПлакат с изображением премьер-министра Беньямина Нетаньяху в маске в Израиле
Плакат с изображением премьер-министра Беньямина Нетаньяху в маске в Израиле  - Sputnik Moldova
Abonare
Israelul instituie lockdown general pentru o perioadă de cel puțin două săptămâni. Iată ce restricții sunt aprobate.

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Statul Israel intră de duminică, 27 decembrie, în lockdown general, informează Ambasada Republicii Moldova în această țară. Astfel, din 27 decembrie, ora 17:00, pentru o perioadă de două săptămâni, dar cu posibilitatea de prelungire cu încă două, sunt impuse un șir de restricții care îi vizează pe toți cetățenii aflați pe teritoriul statului israelian, inclusiv pe moldovenii aflați în această țară.

Самолет - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii nu mai pot merge în Israel - detalii

Astfel, vor fi impuse restricții de circulație. Mai exact, oamenii nu vor avea voie să se deplaseze la o distanță mai mare de un kilometru de la domiciliu, în afara cazurilor excepționale sau în cazul în care persoanele urmează să fie vaccinate. Este interzisă aflarea în reședința altor persoane. Comerțul și recreerea va fi închis complet, cu excepția livrărilor, dar fără take away.

Domeniul de activitate al întreprinderilor care nu lucrează cu publicul va fi redus cu 50%. De asemenea, în proporție de 50% se reduce activitatea transportului public. Adunările vor putea fi organizate doar până la 10 persoane într-un spațiu închis și până la 20 într-un spațiu deschis. „Insulele verzi” vor înceta activitatea. Se vor permite fără restricții de distanță exercițiile sportive individuale.

Ce ține de sistemul educațional, Israelul a decis ca grădinițe, clasele 1-4 și 11-12 vor activa între orele 08:00 și 13:00. Părinții își vor putea conduce copiii între 07:00 și 14:00. Există o excepție pentru educația specială, care va avea loc pentru toate vârstele. Copiii aflați în custodie comună pot fi transferați între părinți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0