Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia ar putea suspenda temporar zborurile spre și din toate țările

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaКазанское авиационное производственное объединение им.Горбунова
Казанское авиационное производственное объединение им.Горбунова - Sputnik Moldova
Abonare
O astfel de propunere a fost înaintată de Duma de Stat a Federației Ruse în contextul descoperirii și răspândirii unei noi tulpini de coronavirus.

CHIȘINĂU, 24 dec — Sputnik. Propunerea de a introduce o restricție temporară a traficului aerian între Rusia și alte țări din cauza detectării unei noi tulpini de coronavirus a fost făcută de deputatul Dumei de Stat Ivan Suharev, transmite RT.

Работа на высоте - Sputnik Moldova
Societate
Zborurile din și spre Marea Britanie se suspendă

Agenția se referă la o scrisoare a parlamentarului adresată premierului rus Mihail Mișustin, în care se atrage atenția asupra pericolului răspândirii unei noi tulpini de coronavirus identificate anterior în Marea Britanie.

„Pentru a preveni răspândirea noului virus pe teritoriul Federației Ruse, vă rog să luați în considerare posibilitatea de a opri temporar traficul aerian cu toate țările străine pentru a menține dinamica pozitivă existentă în lupta împotriva infecției cu coronavirus”, se menționează în textul scrisorii.

Mai devreme s-a aflat despre identificarea în Marea Britanie a unei noi tulpini de SARS-CoV-2.

Consiliul consultativ al Marii Britanii cu privire la amenințările virusurilor respiratorii noi și emergente a confirmat că această variantă a coronavirusului se răspândește într-un ritm mai rapid și necesită și mai multă vigilență din partea publicului.

Conform estimărilor preliminare, virusul modificat poate fi cu 70% mai infecțios, dar nimic nu sugerează până acum că este mai periculos în ceea ce privește decesul sau spitalizarea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0