Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oficial: Președintele Maia Sandu a intrat în exercițiul funcțiunii

© Photo : Miroslav RotariИгорь Додон передал власть Майе Санду
Игорь Додон передал власть Майе Санду - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În Palatul Prezidențial din Capitală are loc ceremonia oficială de transmitere a puterii de la fostul președintele Igor Dodon, al cărui mandat a expirat miercuri, 23 decembrie, către noul președinte Maia Sandu, care acum o oră a fost învestită în funcție.

CHIȘINĂU, 24 dec - Sputnik. Ceremonia cu caracter militar-protocolar are loc la Președinția Republicii Moldova, din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Maia Sandu a ajuns la Palatul Prezidențial după ce în drum spre instituție a participat alături de susținătorii săi la un program de colinde oferit de Surorile Osoianu. Tot drumul de la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Maia Sandu l-a parcurs pe jos, însoțită de foștii colegi de partid. Paza i-a fost asigurată de angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat. Între timp, la Președinție era așteptată de de-al cincilea președinte al țării, Igor Dodon, are a transmis președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu puterea. În conformitate cu prevederile Legii cu privire la simbolurile publice şi Regulamentul Stindardului Preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu i-a înmânat lui Igor Dodon copia Stindardului Preşedintelui Republicii Moldova – Comandant Suprem al Forţelor Armate în perioada anilor 2016-2020 și plăcuța personalizată. Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu și i-a urat succes în îndeplinirea acestei misiuni responsabile. Fostul președinte a îndemnat-o să conștientizeze rolul important ce îi revine și să muncească în interesul statului și al cetățenilor țării.

Церемония инаугурации президента Майи Санду - Sputnik Moldova
Politică
Maiei Sandu: Nu există o altă soluție decât alegeri parlamentare anticipate

Zeci de oameni au intrat pe teritoriul instituției prezidențiale, iar președintele a declarat că deocamdată nu s-a decis demontarea gardului și că nu este o prioritate. La fel, Maia Sandu a spus cu porțile Președinției vor rămâne deschise.

La Palatul Republicii are loc ceremonia de învestire în funcție a președintelui ales al Republicii Moldova, Maia Sandu. Noul președinte al republicii Moldova, Maia Sandu, a spus că "oamenii nu mai pot aștepta și cer să vadă schimbări rapid". Dar, a precizat ea, "un început bun pentru Moldova nu se poate face pe fundația corupției parlamentare sau a ignorării vocii oamenilor, politica nu mai poate fi protecție pentru oligarhi și pentru cei care s-au deprins că pot cumpăra și vinde orice, inclusiv dreptatea și speranța, în această țară". Maia Sandu a declarat că pentru îndeplinirea programului ei de președinte de țară este nevoie de un nou guvern și de un nou parlament. După ceremonia de învestirea în funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a depus flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0