Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maiei Sandu: Nu există o altă soluție decât alegeri parlamentare anticipate

© Photo : Miroslav RotariЦеремония инаугурации президента Майи Санду
Церемония инаугурации президента Майи Санду - Sputnik Moldova
Abonare
În discursul pe care l-a ținut în cadrul ceremoniei de inaugurare în funcția de președinte, Maia Sandu a abordat subiectul alegerilor parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 24 dec - Sputnik. Noul președinte al republicii Moldova, Maia Sandu, a spus că "oamenii nu mai pot aștepta și cer să vadă schimbări rapid". Dar, a precizat ea, "un început bun pentru Moldova nu se poate face pe fundația corupției parlamentare sau a ignorării vocii oamenilor, politica nu mai poate fi protecție pentru oligarhi și pentru cei care s-au deprins că pot cumpăra și vinde orice, inclusiv dreptatea și speranța, în această țară".

Церемония инаугурации президента Майи Санду - Sputnik Moldova
Politică
Mesajul președintelui Maia Sandu după învestire

Maia Sandu a declarat că pentru îndeplinirea programului ei de președinte de țară este nevoie de un nou guvern și de un nou parlament.

"Programul pe car l-am propus va fi cel mai ușor de dus la îndeplinire cu un guvern și cu o majoritate parlamentară care să fi înțeles sensul votului din noiembrie.

Alegerile anticipate sunt singura cale pentru a curăța parlamentul și a ieși din impas. Nu există o altă soluție. În parlamentul actual nu sunt 51 de deputați care să susțină un guvern al poporului".

"Lupta noastră împotriva corupției nu va fi ușoară, dar vă spun cu toată responsabilitatea și cu toată încrederea că noi o să câștigăm această luptă, o să reușim să curățăm statul și clasa politică de corupți și profitori, o să construim un stat în care hoții stau la închisoare, nu la conducerea țării", a mai spus Maia Sandu.

În alt contest, noul președinte ale țării a trasat liniile de bază a politiici extene a țării. Sandu a spus că va fi președintele integării europene.

"Voi fi președintele integrării europene a țării, care va scoate țara din izolare internațională și o va întoarce cu fața spre partenerii săi externi. Voi avea grijă ca Moldova să aibă o poziție clară, fermă și previzibilă pentru toți partenerii noștri - și mă voi asigura că interesele noastre sunt înțelese și respectate", a declarat Maia Sandu.

"Voi promova o politică externă care să ajute politica internă, să construiască punți, nu să ridice ziduri, să ne permită noi investiții și locuri de muncă. Să deschidă uși pentru cetățenii noștri, pentru produsele noastre, să așeze țara noastră la masa de discuții alături de țări dezvoltate", a mai spus noul președinte al țării în discursul de investitură.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0