Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesajul unui preot ortodox în ajun de Crăciun

© SputnikPărintele Serafim
Părintele Serafim - Sputnik Moldova
Abonare
În ajunul uneia dintre cele mai importante sărbători creștine - Nașterea Domnului, părintele Serafim din satul Nimoreni, raionul Ialoveni le-a adresat cetățenilor un mesaj important.
Mesajul unui preot ortodox în ajun de Crăciun

Creștinii ortodocși din Republica Moldova sărbătoresc oficial Nașterea lui Iisus Hristos de două ori, pe 25 decembrie şi pe 7 ianuarie.

Părintele Serafim spune că indiferent de faptul dacă oamenii marchează Crăciunul conform calendarului iulian sau cel gregorian, creștinii ortodocși trebuie să cunoască faptul că sărbătoarea creștină nu ține doar de mese pline cu bucate, ci și de prezența la biserică și rugăciuni.

"Nașterea Domnului este o sărbătoare foarte impotantă. În această zi creștinii trebuie să vină la Sfânta Liturghie, să se roage și să-I mulțumescă pentru sănătate. În același timp, enoriașii trebuie să-și ceară iertare de la cei pe care i-au supărat și să trăiască în pace", a explicat preotul ortodox.

De asemenea, părintele Serafim a venit cu un mesaj de felicitare cu prilejul sărbătorilor de iarnă pentru cetățeni, urându-le "să fie mai răbdători, cumpătați, sănătoși și cu credință mare în Dumnezeu".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0