Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mesajul președintelui Maia Sandu după învestire

© Photo : Miroslav RotariЦеремония инаугурации президента Майи Санду
Церемония инаугурации президента Майи Санду - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu s-a adresat poporului după învestirea sa în funcție. Aceasta a menționat că victoria ei este de fapt a cetățenilor.

CHIȘINĂU, 24 dec - Sputnik. Președintele Republicii Moldova a cerut sprijinul cetățenilor pentru îndeplinirea scopurilor sale în funcția de șef al statului. În mesajul său către popor, după ce a fost învestită în funcție, Maia Sandu a declarat că și ea este o fiică a acestei țări și își dorește să aducă lumină în viața moldovenilor. 

Церемония инаугурации президента Майи Санду - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu, învestită în funcția de președinte al Republicii Moldova

„Victoria din aceste alegeri nu este a mea. Este victoria voastră. Pentru că niciodată, într-o șară cu problemele Moldovei, un om ca mine nu ar fi ajuns președinte fără implicarea, entuziasmul și perseverența voastră. Sunt una dintre voi. Un om simplu”, a declarat președintele Maia Sandu. 

Celor din țară și din diasporă, Maia Sandu le-a mulțumit pentru votul de încredere pe care i l-au acordat. Maia Sandu mai spune că are planuri mari, dar că nu le va putea realiza fără susținerea cetățenilor. În mesajul său Maia Sandu s-a adresat în mai multe limbi. Aceasta a vorbit poporului în limbile, română, rusă, ucraineană, bulgară și găgăuză. 

Ședința solemnă comună a Parlamentului Republicii Moldova și Curții Constituționale a fost deschisă de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. După intonarea imnului de stat, președintele CC, Domnica Manole, a dat citire hotărârii Curții Constituționale cu privire la validarea alegerilor și mandatului de președinte al Republicii Moldova. Ulterior, președintele ales, maia Sandu, cu mâna pe Constituție, a depus jurământul.  După depunerea jurământului, președintele Curții Constituționale a anunțat că președintele Republicii Moldova a intrat de astăzi în exercițiu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0