Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PPDA condamnă anularea ședinței de azi a Parlamentului

© Sputnik / Miroslav RotariПервое заседание парламента 2019
Первое заседание парламента 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” sunt nemulțumiți de faptul că ședința de astăzi a Parlamentului nu va mai avea loc.

CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Partidul Platforma Demnitate și Adevăr condamnă decizia președintelui Parlamentului de a anua ședința care urma să aibă loc astăzi la ora 15:00. Într-o postare pe pagina de Facebook a formațiunii se menționează că această decizie este un „act voluntarist al Președintelui Parlamentului, care în mod arbitrar a anulat ședința Forului Legislativ Suprem al Țării”. 

ședință de lucru comună a Președintelui țării, Igor Dodon, președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi și Prim-ministrului Ion Chicu. 2019-11-18 - Sputnik Moldova
Politică
Reacția lui Dodon la anunțul de demisie a Guvernului Chicu

De asemenea, PPDA spune că demisia Guvernului Chicu este unul din obiectivele Platformei Demnitate și Adevăr, urmărit de-a lungul timpului, promovat prin moțiunea de cenzură depusă încă în luna iunie. 

„Platforma DA își reiterează opțiunea pentru alegeri parlamentare anticipate, declanșate imediat conform procedurilor constituționale sau organizate de un Guvern de tranziție responsabil, capabil să gestioneze criza economică și sanitară de până la viitoarele alegeri parlamentare anticipate, libere și corecte”, precizează membrii Platformei DA.

Zinaida Greceanîi a anunțat mai devreme că ședința extraordinară a Parlamentului, anunțată pentru miercuri pentru examinarea moțiunii de cenzură depusă de către unii deputați împotriva Guvernului Chicu nu va mai avea loc. Și asta pentru că premierul Ion Chicu a declarat că pe parcursul zilei își va anunța demisia, care, în consecință, va duce la demiterea Guvernului și la declanșarea alegerilor anticipate. Zinaida Greceanîi a spus că aceasta este o decizie asumată de către Guvernul Republicii Moldova, de către domnul prim-ministru, pe care ea o consideră foarte corectă, pentru a declanșa alegerile parlamentare anticipate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0