Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția lui Dodon la anunțul de demisie a Guvernului Chicu

© Photo : Guvernul Republicii Moldovaședință de lucru comună a Președintelui țării, Igor Dodon, președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi și Prim-ministrului Ion Chicu. 2019-11-18
ședință de lucru comună a Președintelui țării, Igor Dodon, președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi și Prim-ministrului Ion Chicu. 2019-11-18 - Sputnik Moldova
Abonare
Este o decizie asumată și luată la timpul potrivit. Declarația este făcută de către președintele în exercițiu, Igor Dodon, în cadrul briefing-ului susținut astăzi la Președinție, după anunțul lui Chicu că astăzi Guvernul va demisiona.

CHIȘINĂU 23 dec - Sputnik. Igor Dodon a declarat în cadrul briefing-ului de la Președinție că decizia Guvernului de a demisiona este una asumată și gândită. Totodată, președintele în exercițiu a menționat că acum este timpul potrivit pentru a anunța demisia Guvernului Chicu, după ce s-au promovat toate legile importante pentru cetățeni. 

„Este o decizie asumată pe care am discutat-o împreună cu colegii și am considerat că acum, la această etapă, este momentul potrivit. Această demisie nu este sub presiunea moțiunii de cenzură sau sub presiunea protestelor. Noi am dat dovadă de caracter pe parcursul acestui an și nu doar, că putem face față oricăror lovituri. Aceasta este o decizie asumată cu scopul de a declanșa procesul alegerilor parlamentare anticipate. Această decizie a fost luată după ce au fost promovate toate actele legislative, legile cele mai importante pentru a asigura funcționalitatea statului pe viitor”, a menționat președintele în exercițiu, Igor Dodon.

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Premierul Ion Chicu a anunțat demisia guvernului său
Dodon a ținut să-i mulțumească cabinetului de miniștri și premierului pentru munca depusă într-un an deloc simplu, a menționat președintele în exercițiu. 

„Eu vreau să-i mulțumesc prim-ministru pentru că a avut curaj, profesionalism și verticalitate pentru a face față tuturor provocărilor. Niciun Guvern din ultimii 15 ani nu au avut de a se confrunta cu mai multe provocări concomitent pe parcurs de un an: COVID-19, secetă, criză economică. Cei care critică își vor aduce aminte de aceste timpuri și vor înțelege că este cel mai profesionist Guvern”, a precizat Dodon. 

Guvernul Chicu a fost învestit la 14 noiembrie 2019, cu votul a 62 de deputați. Miercuri, 23 decembrie, Parlamentul urma să dezbată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu în cadrul unei ședințe extraordinară. Moțiunea de cenzură a fost depusă de deputații PAS și cei din Platforma DA și susținută de PDM.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0