Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Agricultorii vor ieși și mâine în Piața Marii Adunări Naționale

© Sputnik / Mihai CarausProtest agricultori 16 decembrie 2020
Protest agricultori 16 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Transportatorii au anunțat că renunță la proteste, în schimb agricultorii susțin că se vor aduna mâine în Piața Marii Adunări Naționale pentru a face o totalizare a tot ce s-a întâmplat și pentru a aduce aminte că nu s-a dat curs tuturor solicitărilor.

CHIȘINĂU 23 dec - Sputnik. Unul dintre liderii agricultorilor, Ion Plămădeală, a declarat pentru Sputnik Moldova că mâine fermierii se vor aduna totuși în Piața Marii Adunări Naționale. Deși Guvernul Chicu a anunțat că va demisiona, agricultorii vor ieși și mâine în centrul Capitalei pentru a face o totalizare a acțiunilor de protest, dar și pentru a le aminti autorităților că nu toate cerințele fermierilor au fost îndeplinite. 

Protest transportatori, 18 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Societate
Transportatorii renunță la protest: Ce spun agricultorii

Astfel, joi, la ora 11:00, agricultorii ar urma să să adune în PMAN. Deocamdată nu este clar cum se va desfășura evenimentul lor, deoarece poliția a anunțat că în perimetrul Pieții va fi sistată circulația rutieră în legătură cu învestirea noului președinte, Maia Sandu. 

Liderul agricultorilor Ion Plămădeală a declarat pentru Sputnik Moldova că fermierii se vor aduna mâine pentru a mai discuta și pentru a pune la punct toate revendicările. Plămădeală a mai spus că mâine urmează să le mulțumească tuturor celor care i-au susținut și au fost alături de ei la aceste proteste. 

Amintim că anterior agricultorii au declarat că vor pune presiune pe Guvern ca să li se dea curs cerințelor, în caz contrar ei sunt gata să staționeze cu tehnica agricolă în fața Parlamentului, Guvernului, Președinției și chiar să blocheze vămile. 

Precizăm că, până în prezent, fermierii au reușit să convingă autoritățile să păstreze TVA-ul în agricultură la nivelul de 8%, așa cum este în anul 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0