Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Transportatorii renunță la protest: Ce spun agricultorii

© Sputnik / Mihai CarausProtest transportatori, 18 decembrie 2020
Protest transportatori, 18 decembrie 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
În ziua învestirii în funcție a președintelui ales, Maia Sandu, agricultorii, dar și transportatorii au anunțat proteste. Transportatorii au decis însă să renunțe.

CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Asociația patronală a Operatorilor de Transport Auto a decis să renunțe la protestul anunțat pentru ziua de mâine, joi, 24 decembrie. Decizia a fost luată după ce Inspectoratul Național de Securitate Publică a anunțat că circulația rutieră pe mai multe străzi din centrul Chișinăului va fi sistată, în contextul ceremoniei oficiale de învestire în funcție a președintelui ales, Maia Sandu. APOTA nu a anunțat deocamdată dacă renunță la protest doar pentru ziua de mâine sau în general. 

Протест аграриев в Кишиневе 22 декабря 2020 года - Sputnik Moldova
Societate
Transportatorii, la protestul agricultorilor: Ce se întâmplă în PMAN

Tot pentru mâine, în ziua învestirii în funcție a președintelui ales, Maia Sandu, agricultorii au anunțat o nouă acțiune de protest în Piața Mari Adunări Naționale, acolo unde încă se află o parte din tehnica agricolă a fermierilor, iar o altă parte staționează în fața Parlamentului Republicii Moldova. Contactat de Sputnik Moldova, unul din liderii agricultorilor ne-a comunicat că aceștia sunt încă în discuții și nu au luat o decizie în acest sens. Astfel, nu se știe dacă vor ieși pe 24 decembrie la protest sau nu. Mai mult, la ultima lor manifestație, protestatarii cereau demisia Guvernului Chicu, astfel nu vor renunța la proteste. Astăzi însă premierul a anunțat că renunță la fotoliu. Cu informații despre decizia agricultorilor privind reluarea protestelor, Sputnik Moldova va reveni imediat ce le va afla.

Amintim că anterior agricultorii au declarat că vor pune presiune pe Guvern ca să li se dea curs cerințelor, în caz contrar ei sunt gata să staționeze cu tehnica agricolă în fața Parlamentului, Guvernului, Președinției și chiar să blocheze vămile. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0