Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pacienții cu această maladie, predispuși la forma severă de COVID

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Abonare
Pacienții cu sindrom cardio-renal sunt mai predispuți să facă o formă mai severă de COVID-19. Majoritatea celor ce suferă de această maladie, dar și de coronavirus, ajung să se trateze în secțiile de terapie intensivă.
Pacienții cu această maladie, predispuși la forma severă de COVID

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, medicul internist Liliana Pruteanu a explicat că pacienții cu sindromul cardio-renal - o disfuncție între interacțiuena dintre corp și rinichi - fac parte din lista celor mai vulnerabile categorii de persoane ce riscă să dezvolte o formă severă de COVID.

Acești pacienți trebuie să monitorizeze sistematic starea de sănătate, să manifeste o atitudine cât se poate de responsabilă pentru a ocoli virusul ce bântuie în întreaga lume.

Fiți pe pace: Vaccinul Sputnik V, eficient contra noilor tulpini de coronavirus - Sputnik Moldova
Video
Fiți pe pace: Vaccinul Sputnik V, eficient contra noilor tulpini de coronavirus
"Riscul pulmonar este mai mare la cei cu boala cardiacă existentă. Adesea aceste persoane suferă de obezitate, hipertensiune arterială ș.a. Infecția COVID provoacă leziuni miocardice acute, șocuri cardiace și aritmii severe", a remarcat Liliana Pruteanu.

În general, pentru a evita bolile cardio-renale, medicul recomandă fiecărei persoane să mențină greutatea oprimă corporală, să efectueze sistematic analizele generale ale sângelui, să facă multă mișcare și să se alimenteze sănătos.

Liliana Pruteanu a îndemnat populația să respecte toate măsurile impuse de autorități pentru a proteja viața proprie și a celor din jur.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0