Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PAS: Nu un nou Guvern, ci anticipate

Abonare
Partidul Acțiune și Solidaritate susține dizolvarea actualului Parlament și declanșarea alegerilor anticipate.

CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Demisia Guvernului Chicu este rezultatul presiunii cetățenilor, care la alegerile prezidențiale au cerut schimbarea clasei politice, și deschide calea constituțională și cea mai scurtă pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate.

Precizarea a fost făcută de președintele fracțiunii parlamentare a PAS, Igor Grosu, ca reacție la anunțul de demisie a Guvernului Chicu. Acesta spune că actualul Parlament nu poate numi un Guvern care să lucreze pentru oameni, acest Parlament trebuie să plece. 

„Un alt Guvern înseamnă amânarea pe un termen nedefinit a alegerilor unui nou Parlament. Oamenii cer altceva și anume anticipate. Partidul Acțiune și Solidaritate va respecta întrutotul ceea ce cer oamenii”, a declarat Igor Grosu. 

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: De joi Maia Sandu, responsabilă de toate

În context, acesta a precizat că alegerile anticipate sunt unica soluție pentru soluționarea problemelor din țară. 

Amintim că președintele în exercițiu Igor Dodon, a reiterat astăzi necesitatea alegerilor anticipate și a cerut repetat președintelui ales să înceapă discuțiile cu fracțiunile parlamentare pentru dizolvarea Parlamentului. Totodată, șeful statului a declarat că ,de mâine, toată responsabilitatea pentru ce se întâmplă în Republica Moldova îi aparține președintelui ales. 

„Începând cu ziua de mâine, președintele ales trebuie să-și asume întreaga responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă în țară și ori să înceapă discuțiile cu fracțiunile parlamentare pentru numirea unui nou Guvern, desemnând un candidat, sau să discute o foaie de parcurs pentru declanșarea alegerilor anticipate”, a declarat Igor Dodon.

Oficialul a precizat că fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor este deschisă pentru această discuție.

Ion Chicu a anunțat mai devreme că pe parcursul zilei de azi, miercuri, 23 decembrie, își va anunța demisia, care în consecință va duce la demiterea Guvernului și la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0