Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: De joi Maia Sandu, responsabilă de toate

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele în exercițiu, Igor Dodon cere repetat președintelui ales să înceapă discuțiile cu fracțiunile parlamentare pentru dizolvarea Parlamentului.

CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Președintele în exercițiu, Igor Dodon a declarat astăzi că de mâine, toată responsabilitatea pentru ce se întâmplă în Republica Moldova îi aparține președintelui ales. 

„Începând cu ziua de mâine, președintele ales trebuie să-și asume întreaga responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă în țară și să ori înceapă discuțiile cu fracțiunile parlamentare pentru numirea unui nou Guvern, desemnând un candidat sau să discute o foaie de parcurs pentru declanșarea alegerilor anticipate”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Video - Ultimul briefing de presă al lui Igor Dodon în calitate de șef al statului

Șeful statului a precizat că fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor este disponibilă pentru această discuție. Amintim, Ion Chicu a anunțat că pe parcursul zilei de azi, miercuri, 23 decembrie, își va anunțat demisia, care în consecință va duce la demiterea Guvernului și la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Am propus să vin astăzi demisia prim-ministrului, respectiv a Guvernului Republicii Moldova, astfel încât această procedură să fie lansată cât mai curând posibil”, a precizat Ion Chicu. 

În context, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi a anunțat că ședința extraordinară a parlamentului, convocată pentru miercuri, pentru examinarea moțiunii de cenzură depusă de către unii deputați împotriva Guvernului Chicu nu va mai avea loc. Zinaida Greceanîi a spus că aceasta este o decizie asumată de către Guvernul Republicii Moldova, de către domnul prim-ministru, pe care ea o consideră foarte corectă, pentru a declanșa alegerile parlamentare anticipate. Guvernul Chicu a fost învestit la 14 noiembrie 2019, cu votul a 62 de deputați. Miercuri, 23 decembrie, Parlamentul urma să dezbată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu în cadrul unei ședințe extraordinară. Moțiunea de cenzură a fost depusă de deputații PAS și cei din Platforma DA și susținută de PDM.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0