Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu și Zinaida Greceanîi - adresare către găgăuzi

© Sputnik / OsmatescoДень вина в Гагаузии
День вина в Гагаузии - Sputnik Moldova
Abonare
Și președintele ales Maia Sandu a transmis astăzi un mesaj pentru locuitorii UTA Găgăuzia. Cei din autonomie au fost felicitați și de președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi.

CHIȘINĂU, 23 dec – Sputnik. Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis astăzi un mesaj de felicitare pentru locuitorii Găgăuziei, cu ocazia celei de-a 26-a aniversări de la înființarea Gagauz Yeri. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu a scris că Legea adoptată la 23 decembrie 1994 a pus bazele dezvoltării armonioase a autonomiei în Republica Moldova. Chiar și așa, Sandu crede că este încă mult de lucru, iar unul din scopurile sale în calitate de președinte este de a-i uni pe toți cetățenii țării.

День вина в Гагаузии - Sputnik Moldova
Politică
Mesajul lui Dodon și Chicu pentru găgăuzi

„În calitate de președinte al Republicii Moldova, mi-am propus scopul de a uni toți cetățenii Republicii Moldova pentru realizarea sarcinilor primordiale – combaterea corupției, depășirea sărăciei și, cel mai important, restabilirea încrederii cetățenilor Republicii Moldova în faptul că noi toți putem avea un viitor comun în această țară. Noi trebuie să construim un stat în care să avem încredere cu toții, pe care să ne putem baza și care să ne ajute pe fiecare dintre noi în momentele dificile. Un stat în care drepturile fiecărui cetățean vor fi pe deplin respectate, în care relațiile dintre instituțiile puterii se vor baza pe legi și nu pe interese personale”, este precizat în mesajul Maiei Sandu.

La rândul său, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, crede că evenimentul de acum 26 de ani are o semnificație deosebită pentru Moldova și pentru tot spațiul european. Iar adoptarea legii din 1994 de Parlament a sporit stabilizarea relațiilor între Chișinău și Comrat.

„Astăzi, Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia demonstrează ritm sporit de dezvoltare, fiind un exemplu cu adevărat pozitiv pentru celelalte regiuni ale Republicii Moldova. În opinia mea, acest fapt se datorează, în mare parte, administrării eficiente a treburilor în autonomie, soldate inclusiv cu lansarea unor proiecte frumoase de colaborare internațională. Îmi exprim încrederea că oportunitățile de dezvoltare a regiunii se vor extinde, în binele țării noastre în întregime, și că toți actorii implicați vor manifesta deschidere și responsabilitate pentru a facilita acest proces”, a scris Zinaida Greceanîi.

Amintim că acum 26 de ani în Parlamentul Republicii Moldova a fost adoptată Legea despre statutul juridic special al Găgăuziei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0