Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon merge mâine la Moscova: Cu cine se va întâlni

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaLe Kremlin de Moscou
Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon, care mâine îi predă fotoliul Maiei Sandu, susține că pleacă la Moscova unde va avea mai multe întrevederi oficiale și neoficiale.

CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Igor Dodon a declarat în această seară la postul public de televiziune că pleacă mâine la Moscova, unde va avea mai multe întrevederi. El a evitat să spună însă dacă se va întâlni și cu Vladimir Putin, în schimb a precizat că sunt planificate și întrevederi neoficiale. 

„Noi avem întrevederi cu conducerea Dumei de Stat, cu domnul Kozak, întrevederi cu conducerea partidului cu care am semnat acorduri. Vor fi și întrevederi neoficiale”, a precizat Igor Dodon.

El va fi însoțit în capitala Rusiei de vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea și primarul Chișinăului Ion Ceban. 

Președintele în exercițiu a fost întrebat dacă relația dintre Chișinău și Moscova nu va avea de suferit după ce funcția de președinte va fi preluată de Maia Sandu. 

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Suntem gata să votăm un guvern de tranziție

„În zece zile expiră facilitățile exportul fără taxe vamale în Federația Rusă pentru vinuri, conserve, mere ș.a. Voi discuta și despre asta la Moscova. Ce va fi dacă de la 1 ianuarie se revine la taxe vamale la aceste produse: Noi anual economiseam 300-500 de milioane de lei pentru faptul că nu achitam aceste taxe. Dacă de la 1 ianuarie aceste taxe va reveni - acest subiect ține de competența conducerii țării. Eu de mâine nu sunt președinte, dar sunt gata să ajut”, a spus Dodon. 

Președintele Igor Dodon susține că mâine nu va participa la prima parte a ceremoniei de inaugurare a Maiei Sandu. În schimb, o va aștepta la președinție pentru a-i preda „ștafeta”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0