Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Suntem gata să votăm un guvern de tranziție

© Photo : Facebook / Dodon IgorИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele în exercițiu Igor Dodon participă în această seară la o ediție specială de la postul public de televiziune. El a făcut declarații cu privire la scenariile politice.

CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Președintele Igor Dodon susține că socialiștii ar fi gata să susțină un guvern de tranziție propus de Maia Sandu, pentru a-i oferi posibilitatea noului șef de stat să soluționeze problemele stringente ale societății. 

„Va fi o perioadă importantă, deloc nu simplă, în perioada în care viitorul președinte va trebui să-și asume responsabilitatea pentru țară. Am auzit vorbe că nu ne-am isprăvit cu seceta, cu pandemia. Aveți toate posibilitățile începând cu ziua de mâine să vă isprăviți. Vă ajutăm să votăm și un guvern de tranziție. Noi examinăm toate variantele. Îi dăm posibilitate președintelui țării, care intră în funcție, să-și scoată programul electoral, să-l pună pe masă și să îl îndeplinească. (...) Eu sunt ferm convins că ei nu vor face față. Eu știu ce echipă este acolo. Dar noi suntem gata să le dăm o mână de ajutor”, a declarat Igor Dodon la postul public de televiziune. 

Ședință comună a membrilor Cabinetului de miniștri cu conducătorii APL de nivelul II - Sputnik Moldova
Politică
Pentru Moldova îl crede pe Chicu iresponsabil: Iată motivul

„Nici nu vreau să-mi imaginez dacă în această perioadă era alt guvern. O să ne aducem aminte despre Guvernul Chicu ca o perioadă bună”

Amintim că Ion Chicu a anunțat astăzi că demisionează. Declarația a făcut-o după întâlnirea cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi.

Decizia vine în ziua în care Parlamentul urma să se convoace în ședință extraordinară, pentru a examina moțiunea de cenzură împotriva cabinetului de miniștri.

Guvernul Chicu a fost învestit la 14 noiembrie 2019, cu votul a 62 de deputați. Miercuri, 23 decembrie, Parlamentul urma să dezbată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu în cadrul unei ședințe extraordinare.

Moțiunea de cenzură a fost depusă de deputații PAS și cei din Platforma DA și susținută de PDM.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0