Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va participa sau nu Igor Dodon la inaugurarea Maiei Sandu

© Sputnik / Miroslav RotariИгорь Додон и Майя Санду
Игорь Додон и Майя Санду - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon susține că mâine nu va participa la prima parte a ceremoniei de inaugurare a Maiei Sandu. În schimb, o va aștepta la președinție pentru a-i preda „ștafeta”.

CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Igor Dodon a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune că fracțiunea PSRM nu va participa la ceremonia de inaugurare a Maiei Sandu în funcția de șef de stat, cu excepția Zinaidei Greceanîi, care este președinte al Parlamentului. Nu va participa la prima parte a ceremoniei nici Igor Dodon, în schimb îi va preda puterea la Președinție, unde spune că o va aștepta cu un buchet de flori. 

„Eu personal nu voi participa. Este o procedură protocolară. Pentru că rolul președintelui acolo este nesemnificativ. El pleacă. Dar la a doua parte - cea a transmiterea puterii - am s-o aștept în palatul prezidențial. Am să o aștept acolo cu un buchet de flori și am să-i transmit puterea”, a precizat Igor Dodon. 

Igor Dodon a precizat că pleacă din funcția de șef de stat fără regfrete. „Nu regret nicio decizie pe care am luat-o. Mă întorc la partid”, a declarat el. 

Igor Dodon susține că socialiștii ar fi gata să susțină un guvern de tranziție propus de Maia Sandu, pentru a-i oferi posibilitatea noului șef de stat să soluționeze problemele stringente ale societății. 

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Suntem gata să votăm un guvern de tranziție

„Va fi o perioadă importantă, deloc nu simplă, în perioada în care viitorul președinte va trebui să-și asume responsabilitatea pentru țară. Am auzit vorbe că nu ne-am isprăvit cu seceta, cu pandemia. Aveți toate posibilitățile începând cu ziua de mâine să vă isprăviți. Vă ajutăm să votăm și un guvern de tranziție. Noi examinăm toate variantele. Îi dăm posibilitate președintelui țării, care intră în funcție, să-și scoată programul electoral, să-l pună pe masă și să îl îndeplinească. (...) Eu sunt ferm convins că ei nu vor face față. Eu știu ce echipă este acolo. Dar noi suntem gata să le dăm o mână de ajutor”, a declarat Igor Dodon la postul public de televiziune. 

Amintim că Ion Chicu a anunțat astăzi că demisionează. Declarația a făcut-o după întâlnirea cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi.

Decizia vine în ziua în care Parlamentul urma să se convoace în ședință extraordinară, pentru a examina moțiunea de cenzură împotriva cabinetului de miniștri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0