Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PDM nu exclude că ar putea susține un guvern tehnocrat

© Sputnik / Miroslav RotariПервое заседание парламента 2019
Первое заседание парламента 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Nu este exclus că PDM va susține numirea unui guvern tehnocrat. Asta a declarat deputatul democrat Igor Vremea pentru Sputnik Moldova, care a precizat că membrii fracțiunii nu au discutat detaliat acest subiect, dar iau în calcul acest scenariu.

CHIȘINĂU 23 dec - Sputnik. Frcațiunea PDM nu exclude că ar putea susține desemnarea unui guvern tehnocrat care să se ocupe în continuare de probleme țării. Declarația a fost făcută pentru Sputnik Moldova de către depuatatul democrat Igor Vremea. El susține că membrii fracțiunii încă nu s-au întrunit pentru a discuta despre acest subiect, dar admit faptul că ar putea suține un Guvern minoritar. 

„Noi vom fi foarte deschiși în ceea ce privește desemnarea unui guvern tehnocrat. De ce nu? Noi nu am exclus această variantă, fiindcă țara trebuie să iasă din impas. Noi în Parlament avem menirea de a ajuta într-un fel sau altul, prin actele pe care le adoptăm, Executivul”, a menționat depuatul democrat Igor Vremea. 

Victor Juc - Sputnik Moldova
Politică
Politolog: Vom avea un nou guvern sau alegeri anticipate
Deputatul a mai menționat că după învestirea Maiei Sandu în funcția de președinte a Republicii Moldova ea va avea un rol important. 

„Îi revine rolul de a discuta cu toate formațiunile politice din Parlament, astfel încât să încerce să identifice acel candidat care ar fi agreat de cel puțin o majoritate și respectiv, învestirea unui nou Guvern. Dacă nu se va reuși, dacă nu va fi dorință în acest sens, e clar că se va merge la anticipate”, a precizat deputatul.

Vremea a mai menționat că demult se dorea demiterea Guvernului Chicu, iar prim-ministrul a anticipat ceea ce ar fi trebuit să se discute la ședința de astăzi a Parlamentui. 

„Noi suntem unii din cei care am semnat moțiunea de cenzură, respectiv se urmărea acordarea votului de neîncredere. Însăși existența moțiunii de cenzură pune sub semnul întrebării activitatea Guvernului în general. În spațiul public demult planează o asemenea decizie a prim-ministrului că posibil să-și dea demisia de la o zi la alta. Nu trebuie să uităm și de acea presiune exercitată de cetățeni, inclusiv și prin nemulțumirile car au fost manifestate la întruniri și nemijlocit la protestele agricultorilor”, a conchis Vremea.

Amintim că Ion Chicu a anunțat că astăzi va demisiona. Declarația a făcut-o după întâlnirea cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi. Decizia vine în ziua în care Parlamentul urma să se convoace în ședință extraordinară, pentru a examina moțiunea de cenzură împotriva cabinetului de miniștri. Guvernul Chicu a fost învestit la 14 noiembrie 2019, cu votul a 62 de deputați. Miercuri, 23 decembrie, Parlamentul urma să dezbată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu în cadrul unei ședințe extraordinare. Moțiunea de cenzură a fost depusă de deputații PAS și cei din Platforma DA și susținută de PDM.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0