Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Circulația rutieră în centrul Chișinăului, limitată

© Sputnik / Mihai CarausПолицейская мигалка
Полицейская мигалка  - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul Național de Securitate Publică informează că pe mai multe străzi din Capitală va fi limitat traficul rutier.

CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Circulația rutieră pe mai mute străzi din Capitală va fi mâine limitată. Astfel, joi, 24 decembrie, timp de trei ore, între 10.00 și 13:00, va fi suspendat traficur rutier pe aceste sectoare:

  • Piața Marii Adunări Naționale;
  • Grădina Publică Ștefan cel Mare;
  • strada 31 August 1989: în perimetrul străzilor Sfatul Țării și Gavriil Bănulescu-Bodoni;
  • strada București: în perimetrul străzilor Gavriil Bănulescu-Bodoni și Sfatul Țării;
  • strada Gavriil Bănulescu-Bodoni: în perimetrul străzilor Mitropolitul Dosoftei și București;
  • strada Maria Cebotari: în perimetrul străzilor Mitropolitul Dosoftei și Alexei Șciusev;
  • bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt: în perimetrul străzilor Serghei Lazo și Alexandr Pușkin;
  • strada Sfatul Țării: în perimetrul dintre bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și strada Mitropolitul Dosoftei.

Restricțiile de circulațiie sunt impuse în contextul organizării și desfășurării pe 24 decembrie 2020 a ceremoniei de învestire a președintelui Republicii Moldova, în scopul asigurării ordinii publice, precum şi pentru prevenirea şi contracararea posibilelor încălcări ale ordinii de drept şi altor acţiuni care ar putea periclita buna desfăşurare a evenimentului. Securitatea și ordinea publică va fi asigurată de ofițerii de patrulare care vor supraveghea circulaţia rutieră, atât în vederea dirijării fluxului participanţilor la trafic şi redirecţionării deplasării transportului, cât și în vederea evitării ambuteiajelor.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: De joi Maia Sandu, responsabilă de toate

Șoferii sunt rugați să evite deplasările în centrul orașului, în special în perimetrul străzilor menționate și să manifeste înțelegere față de eventualele dificultăți apărute în circulație. 

De precizat este că Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a luat decizii în privința măsurilor de siguranță epidemică ce vor trebui respectate în cadrul ceremoniei de învestitură a președintelui ales Maia Sandu.

Potrivit hotărârii CNESP, ceremonia, planificată pentru data de 24 decembrie 2020, va dura cel mult 2 ore, iar numărul participanților nu va depăși 250 de persoane. Comisia a dispus ca organizatorii ceremoniei să întocmească lista de evidență epidemiologică a participanților la eveniment după modelul stabilit și să o prezinte organelor abilitate.

De asemenea, se va efectua termometria fiecărui participant la ceremonie la intrare în clădire. Persoanele cu temperatura corpului mai mare de 37,5 grade Celsius nu vor fi admise în incinta Palatului Republicii. Toți participanții la ceremonia de inaugurare vor trebui să poarte corect măștile de protecție și să respecte distanța fizică de 1,5 metri. Scaunele sau fotoliile vor fi amplasate în sala festivă la o distanță de 1,5 metri în față, spate și lateral. Cu 3 ore înainte de începerea ceremoniei va trebui asigurată dezinfecția tuturor încăperilor, inclusiv a sălii festive, a holurilor sau grupurilor sanitare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0