Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decis: 50% dintre mărfurile de pe raft trebuie să fie moldovenești

© Sputnik / Rodion ProcaShopping
Shopping - Sputnik Moldova
Abonare
Comercianții din Republica Moldova vor fi obligați să umple rafturile cu producție alimentară autohtonă în proporție de 50%.

CHIȘINĂU, 22 dec - Sputnik. Legea care prevede obligativitatea comercianților de produse alimentare să achiziționeze și să asigure expunerea pe raft a produselor alimentare autohtone în proporție de cel puțin 50% din lungimea liniară a raftului comercial a fost promulgată. Într-o postare e pagina sa de Facebook, președintele în exercițiu Igor Dodon spune că „prin această lege vom promova produsele autohtone, vom apăra interesele producătorilor locali, vom proteja piața internă. Respectiv, vom oferi producătorilor autohtoni posibilitatea să se dezvolte”.

Валюта - Sputnik Moldova
Politică
Ultima oră: Legea Bugetului de Stat a fost promulgată

Amintim, în anul 2018, în Parlament a fost examinat și aprobat în prima lectură un proiect de modificare și completare a unor acte legislative, care instituie norme de reglementare în relaţiile contractuale dintre furnizori şi comercianţi pe lanţul alimentar. În scopul susţinerii comercializării produselor alimentare autohtone, autorii propuneau stabilirea unei cote de raft, nu mai puţin de 50% din lungimea liniară a raftului, destinată expunerii şi vânzării produselor fabricate în Republica Moldova.

Această normă urma să fie aplicată la 6 luni de la data publicării, lista produselor urmând să fie aprobată și actualizată anual de Guvern. Mai târziu, Legea care obligă comercianții de produse alimentare să achiziționeze și să asigure expunerea pe raft a produselor alimentare autohtone în proporție de cel puțin 50% urma să fie votată de Parlament, dar proiectul a fost retras de Guvernul condus atunci de Maia Sandu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0