Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Salariul mediu pe economie crește în 2021: Iată cât valorează

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Salariul mediu pe economie, dar și cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real, crește în 2021 cu aproape o mie de lei.

CHIȘINĂU, 22 dec - Sputnik. Salariul mediul lunar pe economie în Republica Moldova va crește în 2021 cu aproape o mie de lei și va constitui 8 716 mii de lei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de miniștri în cadrul ședinței de astăzi. 

Medici - Sputnik Moldova
Societate
Salariile medicilor cresc cu încă 30% din 2021 - detalii
Potrivit hotărârii, salariul mediu lunar pe economie a fost calculat în conformitate cu prognoza indicatorilor macroeconomici pentru anii 2021-2023, estimați de către Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Totodată, a fost majorat cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real de la 2 775 de lei la 2 935 de lei pe lună. Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real se reexaminează în funcție de creșterea sumară anuală a indicelui prețurilor de consum și de rata de creștere a productivității muncii la nivel național.

În prezent, salariul mediu pe economie este de 7 953 de lei. Cuantumul salariului mediu lunar pe economie pentru 2021 este utilizat la determinarea plafonului bazei de calcul a indemnizațiilor de asigurări sociale și a venitului lunar asigurat al salariaților rezidenților parcurilor IT.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0