Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alocații de stat majorate: Cine sunt beneficiarii

© Sputnik / Mihai CarausLei
Lei  - Sputnik Moldova
Abonare
Indemnizațiile pentru veteranii de război se vor majora cu 200 de lei. Astfel, aceștia vor primi lunar 500 de lei, în loc de 300 cum au primit până acum. O decizie în acest sens a fost luată de către Guvern. 

CHIȘINĂU 22 dec - Sputnik. Guvernul a decis să majoreze indemnizații lunare pentru veteranii de război. Astfel, ei vor primi câte 500 de lei, cu 200 de lei mai mult decât în prezent. 

„Proiectul prevede majorarea cuantumului acestor indemnizații pentru mai multe categorii, aici vreau să remarc, în primul rând, majorarea indemnizației pentru veterani, care până la 1 ianuarie 2020 era exact de 5 ori mai mică decât va fi de la 1 ianuarie 2021. Deci, de 5 ori am majorat această indemnizație pentru veteranii care au apărat integritatea și independența Republicii Moldova”, a precizat premierul Ion Chicu. 

Persoanele cu dizabilități de pe urma războiului sau ca urmare a avariei de la Cernobîl vor primi indemnizații majorate cu 100 lei. Veteranii celui de-Al Doilea Război Mondial vor primi câte 275 lei lunar, cu 100 lei mai mult decât până în prezent.

Валюта - Sputnik Moldova
Societate
Alocații mai mari pentru veteranii de război - detalii

Totodată, soții veteranilor de război decedați și ai celor ce au participat la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl vor beneficia de alocație lunară dublă, în mărime de 500 de lei.

Un alt proiect votat astăzi de miniștri prevede ca soții veteranilor vor primi bilete pentru tratament la sanatoriu o dată la trei ani, indiferent dacă sunt sau nu inapți de muncă. Totodată, a fost exclusă condiția de a nu fi recăsătorit. Pentru acest proiect se prevede alocarea a peste 752 de mii de lei anual pentru 307 persoane. 

De majorări ale indemnizațiilor vor beneficia și cei care au participat la strângerea munițiilor în procesul de deminare a teritoriului în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Aceștia vor primi 700 de lei lunar. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0