Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce este depresia - un moft sau o boală ce nu trebuie ignorată

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Boală a sufletului, depresia se caracterizează printr-o tristețe permanentă, pesimism, lipsa interesului pentru orice activitate și chiar pentru viață.

BUCUREȘTI, 22 dec – Sputnik. Depresia se caracterizează printr-o continuă tristețe. Omul afectat de această boală nu mai prezintă interes pentru nicio activitate și, uneori, nici pentru viață.

Depresia clinică reprezintă o afecțiune gravă, ea fiind declanșată, de cele mai multe ori, de un dezechilibru chimic cerebral. Nu are nimic de-a face cu deznădejdea care survine, de obicei, în urma unei decepții.

Apare spontan și, în cazurile fericite, dispare de la sine după o perioadă de timp, prin autoreglarea funcționării creierului, informează reginamaria.ro.

În schimb, marea majoritate a depresivilor au nevoie de intervenție specializată și de un tratament adecvat de lungă durată.

Iarna - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Cum să scapi mai ușor de depresia de iarnă: Sfaturi din partea medicilor

Această boală psihică poate fi declanșată de evenimente dramatice sau stresante care se produc în viața unei persoane. Poate fi vorba despre doliu, despre pierderea locului de muncă, abandon, pensionare.

Medicul psihiatru Sorin Pletea spune că riscul de suicid, de-a lungul vieții, la un pacient cu depresie netratată este de circa 20%.

Un pacient care suferă de depresie poate fi ajutat, dă asigurări medicul Pletea. Acesta spune că ajutorul poate veni, inițial, din partea colegilor, a prietenilor care pot recunoaște semnele depresiei și care îl pot îndrepta către psiholog sau psihiatru.

”Ajutorul specializat vine din partea psihologului (psihoterapia este singura metodă terapeutică recomandată în formele ușoare ale depresiei) și/sau psihiatrului. În formele medii și severe medicația antidepresivă este obligatorie; medicației i se poate asocia psihoterapia”, a explicat medicul psihiatru potrivit csid.ro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0