Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

640 de mii de moldoveni vor primi câte 1000 de lei - Iată de când

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri a aprobat în cadrul ședinței de astăzi o hotărâre de Guvern privind acordarea ajutoarelor financiare unice pentru mai multe categorii de cetățeni.

CHIȘINĂU, 22 dec - Sputnik. Aproximativ 640 de mii de beneficiari de pensii, alocații și alte ajutoare sociale din partea statului vor primi câte o mie de lei începând cu 1 aprilie 2021. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în ședința de astăzi a Guvernului. 

Валюта - Sputnik Moldova
Societate
Peste patru mii de familii vor primi ajutoare - detalii

Vor beneficia de aceste ajutoare unice persoanele ale căror pensii și alocații nu depășesc cuantumul de 4000 de lei. Plățile vor fi efectuate de către Casa Națională de Asigurări Sociale. 

„Devine deja o tradiție frumoasă să alocăm din bugetul de stat și bugetul de asigurări sociale categoriilor celor mai vulnerabile de populație acest suport bănesc unic. În perioada de când noi avem mandatul este deja al treilea suport de acest gen. De fiecare dată majorăm cuantumul și plafonul de eligibilitate. Dacă am început în ianuarie de la 2 mii de lei, în octombrie – până la 3 mii de lei și iată acum propunem celor care au pensia sau mărimea prestației sociale mai mică de 4 mii de lei, să fie achitată 1 mie de lei pentru cetățeni”, a menționat premierul Ion Chicu.

Conform legii bugetului de stat se propune ca aceste plăți să fie efectuate în luna aprilie, a precizat, la rândul său, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Viorica Dumbrăveanu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0